LOKALNI IZBORI U NEGOTINU: U odbornike bi 141 Negotinac

S.M.Jovanović

11. 10. 2021. u 16:31

NA PREDSTOJEĆEM izborima za odbornike u Skupštini opštini Negotin 17. oktobra, građani, njih 37.316, koliko ih je upisano u Jedinstveni birački spisak, moći će da na 72 biračka mesta u Negotinu i 38 sela, biraju između šest izbornih listi.

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У НЕГОТИНУ: У одборнике би 141 Неготинац

foto: S.M.Jovanović

Na 45 mesta, koliko broji lokalni parlament, nadmeće se 141 kandidat za odbornike.

Prva na glasačkom listiću našla se izborna lista naprednjaka i socijalista „Aleksandar Vučić –  Za našu decu – Ivica Dačić“ sa 45 kandidata. Prvi na listi je aktuelni predsednik opštine i poverenik negotinskih naprednjaka.

Pod rednim brojem je lista „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ sa 15 kandidata za odbornike, a prvi na listi je Milan Milošević, master pedagog.

Lista „Krsta Stanković Njenjulović – Narodna stranka“ na glasačkom listiću je pod rednim brojem tri. Nosilac i prvi na listi koja ima 35 kandidata za odbornike, nešto više od dve trećine od ukupnog broja odbornika je diplomirani inženjer agroekonomije Krsta Stanković Njenjulović.

Pod brojem četiri na glasačkom listiću je lista „NADA za Negotin – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Demokratska stranka Srbije (DSS) – Nacionalno demokratska alternativa – dr Miloš Jovanović – Žika Gojković“ sa 16 kandidata za odbornike, koju predvodi prvi na listi Mirko Maksimović, inženjer geodezije.

Lista „Zdrava Srbija – Milan Stamatović“, peta je na glasačkom listiću. I ona je jednotrećinska sa 15 kandidata za odbornike, a prvi na listi je Aleksandar Srbljak, muzički saradnik i sportista.

Pod rednim brojem šest na glasačkom listiću našla se lista „Savez 90 Zelenih Srbije – Miloš Simić“. Ovo je četvrta jednotrećinska lista koja učestvuje na negotinskim lokalnim izborima. Ima 15 kandidata za odbornike, a nosilac i prvi na listi je Miloš Simić, diplomirani farmaceut.

U odnosu na prošle, vanredne lokalne izbore, održane 24. decembra 2017. godine, birača je manje za 2.115 jer je tada pravo da glasa imao 39.431 punoletni građanin, a u odnosu na redovne lokalne izbore 16. marta 2014. broj onih sa pravom da biraju smanjen je za čak 3.548, budući da je spisak pre sedam godina bio utvrđen na 40.864 glasača.

BONUS VIDEO:

Koju tajnu krije manastir Arača?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna