PREMINULA JOŠ DVA PACIJENTA: Najnoviji epidemiološki presek za Gornji Milanovac

M. BOŠNjAK

07. 10. 2021. u 16:30

CRVENA zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu danas, nažalost, beleži još dva smrtna slučaja – pacijente godišta 1930. i 1945.

ПРЕМИНУЛА ЈОШ ДВА ПАЦИЈЕНТА: Најновији епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

Foto: M.Bošnjak

U njoj se, prema preseku od jutros u sedam sati, trenutno leči 26 pacijenata.

- Od njih 26, virus korona potvrđen je kod 23, troje ima negativne rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata, u Kovid zonu primljene su četiri osobe, sa simptomima koji ukazuju na taj virus, jedan pacijent prevežen je na lečenje u Klinički centar u Kragujevcu, četvoro je otpušteno na kućno lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, saopštava zaista upozoravajuće zvanične podatke:

- Danas je virus korona potvrđen kod još 45 osoba, od kojih je devetoro dece. U Kovid ambulanti Doma zdravlja, juče (6. oktobar) pregledano je ukupno 308 osoba, a od tog broja u Pedijatrijskoj kovid ambulanti pregledano je 89 dece.

Ukupan broj dece, kod koje je nažalost potvrđen virus korona, tokom proteklih deset dana, do danas je zvanično 75.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule je 150 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 4.830 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do danas, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 1.252.

Do juče, nekim od četiri raspoloživa cepiva protiv kovida-19, u ovom kraju vakcinisano je ukupno 16.873 osoba, revakcinisano njih 16.104 a treću buster dozu primilo je 3.462.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije