RECIKLAŽA I OČUVANJE ŽIVOTNE SREDINE: Ekološka akcija đaka OŠ „Dimitrije Tucović“ u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

06. 10. 2021. u 19:05

GRUPA učenika kraljevačke Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ nedano je osmislila, a potom i realizovala ekološku akciju „Ovo je zemlja za nas“.

РЕЦИКЛАЖА И ОЧУВАЊЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: Еколошка акција ђака ОШ „Димитрије Туцовић“ у Краљеву

Foto: G. Šljivić

Cilj im je da doprinesu očuvanju životne sredine vodeći se idejom da njihovi mali koraci mogu biti veliki za čovečanstvo i služiti kao primer mlađim naraštajima.

Kako bi aktivno učestvovali u stvaranju boljeg okruženja i za sebe, i za buduće generacije, inspirisani iformacijama o važnosti reciklaže, članovi učeničkog parlamenta uputili su molbu ovdašnjem JKP „Čistoća“ da školi donira kante za odvajanje papirnog, staklenog i plastičnog otpada.

- S obzirom na ekološku situaciju u celom svetu, odlučili smo da našom inicijativom za početak bar malo utičemo na svest ljudi i pokažemo da i reciklažom možemo da pomognemo u očuvanju naše planete - kaže Lenka Marković, učenica osmog razreda.

Posle učeničke inicijative škola je organizovala posetu JKP „Čistoća“ gde je održano predavanje za đake na temu odlaganja smeća, reciklaže, aerozagađenja i o tome šta se može uraditi u cilju očuvanja životne sredine. Nakon toga, donacija je stigla u školu.

- Ponosna sam na đake koji su preduzeli konkretnu inicijativu - naglašava Suzana Radosavljević, nastavnica Tehnike i tehnologije. - Mi smo tu da ih pratimo i pravilno usmerimo njihov aktivizam i veliki entuzijazam.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LjUBITI? Dr Milićević za "Novosti": Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

PEDIJATAR dr Saša Milićević rekao je za "Novosti" da neće svaka beba obolela od velikog kašlja završiti na bolničkom lečenju. Kako se bebe leče? Koja se terapija primenjuje? Koliko traje vakcinalni imunitet? Samo su neka od pitanja koje smo postavili pedijatru dr Milićeviću u prvoj epizodi podkasta "Nije samo naslov ".

06. 02. 2024. u 15:17

Komentari (0)

DR. OETKER POVELJA ODRŽIVOG RAZVOJA