POTEKLO PIVO IZ FESTIVALSKOG BURETA: Počeo šesti po redu "Novosadski Oktoberfest"

S.BAJIĆ

24. 09. 2021. u 22:06

TRADICIONALNIM otvaranjem festivalskog bureta, večeras na krovnoj terasi tržnog centra “Promenada” u Novom Sadu, počeo je šesti po redu “Novosadski oktoberfest”, manifestacija u čast piva, pereca i kobasica, začinjena bogatim zabavnim programom.

ПОТЕКЛО ПИВО ИЗ ФЕСТИВАЛСКОГ БУРЕТА: Почео шести по реду Новосадски Октоберфест

Foto: S.B.

Prve krigle iz bureta su natočili i nazdravili Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Milorad Radojević, član gradskog veća zadužen za privredu i Doris Danilović ispred Nemačko- Srpske privredne komore.

Oni su naglasili da podržavaju manifestaciju u novonastalim okolnostima koja se održava na otvorenom prostoru uz pridržavanje bezbednosnih mera, donosi duh bavarske u našu zemlju i doprinosi razvoju turizma.

Na izlagačkim štandovima predstavljaju se poznati domaći i inostrani proizvođači piva sa mnoštvom brendiranih točilica, a cene su od 150 pa do 300 dinara po krigli. Tu su i pekari i poslastičari, ali najviše pažnje privlače majstori roštilj kobasica koji su oko svojih štandova u startu okupili veliki broj posetilaca privučenih mirisom.

Najpre su na sceni nastupili Bijelo dugme - tribjut bend, a zatim su publiku zabavljali Blaža i kljunovi posle kojih sledi pa takmičenje u držanju krigli i u 23 časa, koncert Ortodoks kelts.

Sutra, u subotu, nastupaju Red hot čili pepers- tribjut bend, zatim GIFT i za kraj legendarno Atomsko sklonište.

BONUS VIDEO - JESENjA IGRA BOJA: Zlatar je vazdušna banja za "punjenje baterija" i jačanje imuniteta

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024