ZA SPORTSKU HALU JOŠ 12 MILIONA: Odbornici Skupštine opštine Lučani usvojili rebalans budžeta

V. I.

23. 09. 2021. u 19:37

ODBORNICI lokalnog parlamenta su na 24. sednici SO Lučani usvojili izveštaj o izvršenju budžeta opštine za period januar-jun 2021.godine.

ЗА СПОРТСКУ ХАЛУ ЈОШ 12 МИЛИОНА: Одборници Скупштине општине Лучани усвојили ребаланс буџета

Foto Privatna arhiva

Ukupni prihodi u ovom periodu iznose 350 miliona dinara, što je u odnosu na isti period prošle godine više za oko 25 miliona ili 7,6 odsto.

U šestomesečnim prihodima budžeta najveće učešće imaju prihodi od poreza od zarada oko 135 miliona, prihodi od transfera u iznosu od 83 miliona, dok se od poreza na imovinu građana, komunalnih taksi za isticanje firmi i prihoda od prodaje dobara i usluga u budžet slilo oko 113 miliona dinara.

Sa druge strane, ukupno izvršeni šestomesečni rashodi i izdaci iznosili su 337 miliona dinara.

Odbornici su na ovom zasedanju razmatrali i usvojili predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine za 2021. godinu. Razlog za rebalans budžeta je preraspodela sredstava u iznosu od oko 40 miliona dinara i to: za verske zajednice dodatnih 4,5 miliona za završetak radova na crkvama u Lučanima, Velesu i Donjoj Kravarici, za završetak sportske hale u Lučanima 12 miliona dinara, za otkup zemljišta za bedem 5,5 miliona, 7,5 miliona za vodovod u MZ Lisice, dodatnih pet miliona za JP „Dragačevo putevi“, dva miliona JKP „Komunalac“ Lučani i 4,5 miliona za izgradnju nove zgrade Mesne zajednice Đerać.

Na sednici je usvojena i odluka da se trećem i svakom narednom detetu u porodici, školskog uzrasta do osmog razreda, omogući besplatna kuhinja. Za ostvarivanje ovog prava roditelji treba Centru za socijalni rad treba da dostave izvod iz knjige rođenih i potvrdu da su redovni učenici. Usvojene su i izmene pravilnika za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za biomedicinski potpomognutu oplodnju, gde se za ovu pomoć starosna granica žena podiže se na 47 godina života.

Odbornici su usvojili i predlog odluke o rashodima za usluge socijalne zaštite koja se odnosi na decu sa posebnim potrebama za koju je angažovano 13 ličnih pratilaca u okviru projekta koji svake godine zajedno sa lokalnom samoupravom finansira i nadležno ministarstvo. Za realizaciju ovog projekta ukupno je potrebno 4,8 miliona dinara,od čega država finansira 1,9 miliona, dok je iz budžeta potrebno izdvojiti 2,9 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani