NASTAVNICI DOBRO DOĐU KAO DADILJE: U osnovnim školama u Novom Sadu veliko interesovanje za produženi boravak dece

Lj. Preradović

21. 09. 2021. u 06:00

RODITELjI novosadskih mališana koji pohađaju prvi i drugi razred osnovnih škola i ove godine su pokazali veliko interesovanje da im deca pohađaju produženi boravak u školi, dok su oni na poslu.

НАСТАВНИЦИ ДОБРО ДОЂУ КАО ДАДИЉЕ: У основним школама у Новом Саду велико интересовање за продужени боравак деце

NAVALA Traži se mesto više u OŠ "Žarko Zrenjanin", Foto N. Karlić

Poštujući propisane mere zaštite, u grupama može da boravi najviše do 33 đaka.

Zasada, kako kažu u novosadskim osmoletkama sa kojima smo razgovarali, ističu da, kako bi svima izašli u susret, koriste sav raspoloživi prostor u objektima, kao i kadar.

U Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin", prema rečima njenog direktora Žarka Mušickog, imaju devet grupa u produženom boravku, u kojima je od 20 do 30 učenika i da od 181 učenika velika većina pohađa produženi boravak.

- Za svu decu u boravku je obavezno da koriste zaštitne maske, a to pravilo važi i za nastavno osoblje - ističe Mušicki.

- U boravku budu od 6.30 do 17.00, a trudimo se da, kada to vremenske prilike dozvoljavaju, što više vremena provode na otvorenom. Imamo dovoljno nastavnog kadra za sve grupe.

I u osmoletki "Jovan Popović", gde trenutno u produženom boravku ima šest grupa, vlada veliko interesovanje, a kako predočava Goran Stevanović, direktor ove obrazovne ustanove, još 15. jula su resornom ministarstvu prijavili za još jednu, sedmu grupu. Obratili su se i Gradskoj upravi za obrazovanje.

- U našoj školi radimo samo u jednoj smeni i u slučaju da ne dobijemo tu sedmu grupu moraćemo da se uskladimo sa situacijom - objašnjava Stevanović dodajući da su ove školske godine upisali jedan razred prvaka više nego lane.

Foto N. Karlić

Dragan Utržan, direktor OŠ "Jožef Atila", u kojoj ove školske godine imaju sedam razreda prvaka i isto toliko učenika u drugom, potvrđuje da je interesovanje roditelja za produženi boravak sve veće, ali da u grupama može da bude najviše 33 đaka.

- Zbog takve situacije, od roditelja smo tražili da dostave potvrde koje poslodavac mora da overi i potpiše da su obavezni da dolaze na posao, odnosno da ne rade od kuće - kaže Utržan.

- Gledamo da roditeljima izađemo u susret, ali se poštuju prioriteti i nema protekcije.

NEPROMENjENI MESEČNI IZDACI

ZA boravak najmlađih učenika u dnevnom boravku, roditelji mesečno plaćaju 2.660 dinara, i cena je ista kao i prethodnih godina. Osim što se u boravku druže i uče, učenici dobijaju i obrok.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)