NA KUPUS SA NEGATIVNIM TESTOM: „Kupusijada“ se predstojećeg vikenda po 18. put organizuje u Mrčajevcima

V. I.

16. 09. 2021. u 12:29

NAKON jednogodišnje pauze, tradicionalna manifestacija „Kupusijada“ biće organizovana po 18. put u Mrčajevcima, i to od 17. do 19. septembra. Grad Čačak, koji je pokrovitelj, finasirao je programske aktivnosti i tehničku organizaciju sa milion i po dinara.

НА КУПУС СА НЕГАТИВНИМ ТЕСТОМ: „Купусијада“ се предстојећег викенда по 18. пут организује у Мрчајевцима

Foto: V. Ilić

Kako je istakao Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika, za održavanje „Kupusijade 2021“ dobijena je saglasnost republičkog Kriznog štaba za suzbijanje kovida, a prema čijim preporukama su preduzete sve neophodne epidemiološke mere. Manifestaciji će moći da prisustvuju samo oni koji imaju negativan test, dokument o preležanoj bolesti kovid 19 ili imunizaciji. Takođe, biće postavljen punkt za brzo testiranje za one koji nemaju ove sertifikate.

Kako su najavili organizatori, očekuje se bogat i raznovrstan kulturno-umetnički program. Manifestacija počinje u petak, 17. septembra u 18.30 časova koncertom kulturno-umetničkih društava. U subotu, 18. septembra u 18 časova je svečano otvaranje i podizanje zastave. U nedelju, 19. septembra u devet sati počinje takmičenje u kuvanju kupusa, a u 19 časova je proglašenje pobednika i dodela nagrada.

Foto: V. Ilić

 

Kulturno-umetnički program u organizaciji Turističke organizacije Čačak biće održan na trgu u Mrčajevcima. Ove godine, zbog epidemioloških mera, ugostiteljski objekti se neće nalaziti na javnim, već na privatnim površinama. Organizatori „Kupusijade 2021“ apeluju na sve posetioce da budu maksimalno odgovorni i da se pridržavaju svih epidemiloških mera.

BONUS VIDEO:

MALVERZACIJE OKO NABAVKI MEDICINSKE OPREME: Marković, Dubravac i Bojić na saslušanju u tužilaštvu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)