MEĐU NOVOZARAŽENIMA I ĐACI: Virus korona u rudničko-takovskom kraju

M. B.

07. 09. 2021. u 15:33

LOŠA vest iz rudničko-takovskog kraja: među 30 novozaraženih osoba, kod kojih je, do ovog izveštavanja, potvrđen virus korona, ima i dece školskog uzrasta.

МЕЂУ НОВОЗАРАЖЕНИМА И ЂАЦИ: Вирус корона у рудничко-таковском крају

Foto: M.Bošnjak

- To je u ovoj godini najveći broj lica, potvrđenih na virus korona u jednom danu. Uveliko se povećava i broj dnevnih pregleda u Kovid ambulanti Doma zdravlja. Juče je u njoj pregledano 160 osoba, urađena su 94 antigenska testa, uzeta dva nazofaringalna brisa, na hospitalizaciju je upućena jedna osoba. Od danas važi novo radno vreme Kovid ambulante: pregledi će se obavljati svakog dana i vikendom od sedam do 22 sata – potvrdio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora te medicinske ustanove.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19, do danas, u rudničko-takovskom kraju preminulo je ukupno 135 osoba. U celom tom periodu, korona virusom zaraženo je 3.769 lica, a od tog broja je, samo od početka avgusta 2021. do danas, u četvrtom „talasu“ epidemije, obolelo njih 272.

BONUS VIDEO:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)