SITUACIJA NESIGURNA: U Pirotskom okrugu danas još 34 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19

V.Ć.

31. 08. 2021. u 16:38

ZZJZ u Pirotu, koji prati epidemiološku situaciju u Pirotskom okrugu, danas je registrovao još 34 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19, a na testiranje je poslao 19 sumnjivih uzoraka u Laboratoriju“Vatreno oko”, niškog UKC.

СИТУАЦИЈА НЕСИГУРНА: У Пиротском округу данас још 34 лабораторијски потврђених случајева ковид 19

Foto: V.Ć.

Iz Pirota je 15 zaraženih, iz Bele Palanke 13, i po tri iz Dimitrovgrada i Babušnice.

Prema podacima ZZJZ, u kovid ambulanti je u poslednja 24 časa pregledano 170 osoba, od kojih su 53 prva, a 117 kontrolnih pregleda. Mera kućne izolacije naložena je za 38 osoba sa potvrđenim kontaktima. Od 3. jula do danas na području okruga registrovan je 371 slučaj zaraze, dok je tokom celog jula bilo 70 građana zaraženih kovidom. Poslednje dve nedelje juna nije bilo ni jednog slučaja zaražavanja. To znači, da je u odnosu na jul, u mesecu na izmaku broj zaraženih učetvorostručen. U Opštoj bolnici u Pirotu, gde se zbrinjavaju pacijenti iz celog okruga, trenutno nema ni jednog sumnjivog na zarazu, a nije bilo ni transporta za kruševačku Kovid bolnicu.

Od početka imunizacije u okrugu je dato 70.678 vakcina. Cepljeno je 35.019 građana, od kojih je obe doze primilo 33.883, a treću dozu 1.776 građana. Medicinari iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu nesigurna sa mogućnošću da postane nepovoljna. Oni apeluju na ubrzanu vakcinaciju. Sinofarm i Fajzer vakcina ima dovoljno-poručuju lekari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća