NOVIH 320 METARA MREŽE: Rekonstrukcija toplovoda u Kruševcu

S.BABOVIĆ

30. 08. 2021. u 15:07

BLIZU 5,5 miliona dinara za sada je uloženo u rekonstrukciju distributivnog i priključnih toplovoda u ulici Svetog Save u Kruševcu gde se ove nedelje otpočelo sa radovima.

НОВИХ 320 МЕТАРА МРЕЖЕ: Реконструкција топловода у Крушевцу

Foto:Toplana Kruševac

Prema informacijama iz JKP Gradska toplana,ukupna dužina trase distributivnog toplovoda je 200 metara, dok dužina priključnih toplovoda iznosi 120 metara.

- Za ovih 320 metara toplovoda iz budžeta grada izdvojeno je 5.460.000,00 dinara, dok će ostatak dotirati naše preduzeće-navodi Jovana Dimitrijević,pi-ar JKP Gradska toplana.- Svi postojeći delovi distributivnog toplovoda u zoni ulice Svetog Save (od raskrsnice sa Dušanovom do raskrsnice sa Šumadijskom ulicom) planirani su za rekonstrukciju.

U zoni ulice Svetog Save postoje i priključni toplovodi koji toplotnom energijom napajaju objekte u samoj ulici. Takođe je planirana i zamena delova priključnih toplovoda i to u onom delu u kom je i planirana rekonstrukcija ulice (kolovoz i trotoar).

Kako je precizirano, svi priključni toplovodi su na distributivnu toplovodnu mrežu povezani komorama. Plan je da, radovi u okviru kojih će stare dotrajale cevi biti zamenjene novim u dužini od 640 metara, budu završeni do početka grejne sezone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati