"KRAJIŠKI VIŠEBOJ" IZ BANATSKOG VELIKOG SELA NAGRAĐUJE: Zahvlanost sportistima i zaslužnima za razvoj

R.Š.

15. 08. 2021. u 16:26

UPRAVNI odbor Udruženja građana "Krajiški višeboj" iz Banatskog Velikog Sela kod Kikinde donelo je odluku da dodeli zahvalnice svim mladim sportistima, reprezentativcima iz ovog mesta, kao i trojici zaslužnih građana koji su, svako na svoj način, doprineli razvoju i afirmaciji mesta.

КРАЈИШКИ ВИШЕБОЈ ИЗ БАНАТСКОГ ВЕЛИКОГ СЕЛА НАГРАЂУЈЕ: Захвланост спортистима и заслужнима за развој

FOTO: R.Š.

Tako su nove "medalje", ovaj put od svojih komšija, dobile rukometašice Jelena i Marija Agbaba i Nevena Bjelić, rukometaš Luka Panić, džudisti Dušan Kežić, Nina Stojnić i Una Kalanj i fudbaler Luka Ševo. "Krajiški višeboj" nije zaboravio ni meštane koji su već penzioneri, ali su svojim zalaganjem, dok su bili radno aktivni, dali veliki doprinos razvoju sela, pa je ono sada moderno uređeno naselje kojim mogu da se ponose.

FOTO: R.Š.

Radi toga su počast od svojih mlađih komšija zaslužili Rajko Rajo Popović i Dragan Blanuša. Popović je svojevremno bio predsednik Mesne zajednice i predsednik opštine Kikinda i za to vrmee Banatsko Veliko Selo je asfaltiralo ulice i trotoare, izgradilo otvorene bazene i direktan asfaltni put kojim se do Kikinde stiže za svega desetak minuta. Blanuša je mašinski inženjer, koji je izradom projekata jednako značajno doprineo uređenju mesta.

- Mogu da se pohvalim kompletnim ozelenjavanjem sela, izgradnjom zavičajne kuće i uređenjem jezera "Laguna". Ali to je samo mali deo, samo šminka, u odnosu na ono što je Rajo uradio za naše selo. U stvari, bili smo dobar tandem i svojski smo radili za unapređenje našeg mesta. Meštani su uvek podržavali samodoprinos i tako davali novac za kvalitetniji život - skromno navodi Blanuša, koji je mladima ostavio primer kako treba raditi.

Priznanje je zaslužio i Milan Vašalić, poznati gajdaš i muzičar tradicionalne narodne i kulture krajiških Srba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!