U KLADOVU SEDAM: U Negotinu dva nova kovid slučaja

S. M. J.

03. 08. 2021. u 14:12

U OPŠTINI Kladovo u poslednja 24 časa virus korona potvrđen je kod sedam osoba, što je broj aktivno pozitivnih povećalo na 16, navodi se u izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra.

У КЛАДОВУ СЕДАМ: У Неготину два нова ковид случаја

Foto: S. M.J.

Od početka epidemije korona virusom je u opštini Kladovo zaražena 1.771  osoba, oporavilo se 1.679 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je 76 pacijenata.

U Negotinu su laboratorijski potvrđena još dva slučaja ove virusne infekcije i to kod muškarca od 33 godine i devojke od 18 godina. Aktivno pozitivnih je petoro osoba, svi sa blažim simptomima i na kućnom lečenju.

U ovoj opštini trenutno nema nijednog hospitalizovanog kovid pozitivnog pacijenta, niti je neko od bolesnika upućen na dalje lečenje van Negotina.

U poslednja 24 časa u kovid ambulanti negotinskog Doma zdravlja obavljeno je 16 pregleda, od kojih se 13 osoba prvi put javilo lekarima sa povišenom temperaturom i simptomima respiratorne infekcije, a tri su došla na kontrolu. Testirano je 56 osoba po proceduri koja se nalaže pri prijemu u bolnici, ali i na lični zahtev uglavnom zbog putovanja. I u pedijatrijskoj ambulanti je pregledano 30 dece i mladih, ali među njima bilo pozitivnih.

U opštini Negotin je od početka epidemije registrovano 2.612 obolelih od kovida-19. Od posledica virusne infekcije u negotinskoj bolnici je u tom periodu preminulo 105 osoba.

U opštini Kladovo prvu dozu neke od dostupnih vakcina primilo je 8.456 osoba, a revakcinisano je 8.077 punoletnih građana. U opštini Negotin prvu dozu vakcine primilo je 10.866 osoba, a obe 10.294.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024