NOVA PUTNA INFRASTRUKTURA U NEGOTINU: Nastavljeni radovi na asfaltiranju seoskih puteva i ulica

S. M.

28. 07. 2021. u 15:17

PUTARI su, uprkos visokim temperaturama, poslednjih nedelja poprilično vredni širom opštine Negotin. Ovih dana završili su radove na tri kilometra dugoj deonici Štubik – Malajnica, koju pored ova dva sela koriste i meštani Dupljana i Jabukovca. Radove na presvlačenju asfaltom ove deonice sa 18 miliona dinara finansirani su preko JP “Putevi Srbije” iz republičkog budžeta.

НОВА ПУТНА ИНФРАСТРУКТУРА У НЕГОТИНУ: Настављени радови на асфалтирању сеоских путева и улица

FOTO: Opština Negotin

- Ovo je jedan od putnih pravaca koji je bio u veoma lošem stanju, a ujedno početak realizacije obimnih radova na putnoj mreži u našoj opštini uz pomoć države kojih će u naredna dva meseca biti dosta. Smatrali smo da je Štubik - Malajnica jedan od bitnijih pravaca za meštane koji žive u ovom delu naše opštine. Uskoro će uslediti i radovi na državnom putu od Čubarske reke ka raskrsnici Rečka – Mokranje kako bismo i Mokranjske stene približili turistima koji žele da obiđu prirodne lepote u našem kraju – rekao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin koji je obišao rekonstruisanu deonicu sa zamenikom Bogdanom Gugićem.

FOTO: Opština Negotin

On je najavio i rehabilitaciju puteva ka graničnim prelazima sa Bugarskom i Rumunijom, čija će obnova, ističu, uticati na povećanje frekvencije saobraćaja.

U Srbovu je asfaltirana glavna ulica u dužini od 500 metara, u čiju je sanaciju opština Negotin iz budžeta uložila 3,8 miliona dinara.

- Ovaj deo ulice je presvučen asfaltom posle četrdesetak godina. Ulica je asfaltirana 1974. godine i od tada je samo krpljena. Pored ovih radova mi smo jednu ulicu od stotinak metara tamponirali i tako rešili ogroman problem koji su meštani iz te ulice imali prilikom padavina. I mogu da kažem da smo svi prezadovoljni – kaže Dragoljub Ostrovljanović, odbornik iz Srbova.

Kako navode u lokalnoj samoupravi u dogovoru sa selom završeni su i radovi na asfaltiranju dela platoa koji je, takođe, bio u lošem stanju.

- Ovo je početak rešenja oštećenja na glavnoj saobraćajnici koja prolazi kroz celo selo i delu opštinskog puta koji spaja Srbovo sa Negotinom. Planiramo da završimo celu deonicu do spajanja sa državnim putem sledeće ili najkasnije za dve godine – dodao je Veličković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici