DUNAV JE MOJE MORE: Kod Kusjaka održana manifestacija

Suzana M.Jovanović

26. 07. 2021. u 17:18

POD sloganom „Dunav je moje more“ Turistička organizacija opštine Negotin priredila je na kusjačkoj plaži kod Negotina niz sadržaja koji je okupio veliki broj Negotinaca, željnih dobrog provoda, zabave i svakako osveženja u ove vrele dane.

ДУНАВ ЈЕ МОЈЕ МОРЕ: Код Кусјака одржана манифестација

Foto: S.M. Jovanović

Tradicionalno, program je počeo sportskim ribolovom i takmičenjem ribolovaca do 14 godina starosti. U konkurenciji od desetoro mladih ribolovaca sa čak 719 poena pobedio je sedmogodišnji Dejvid Barbojević, koji živi u Beču. Udruženje sportskih ribolovaca “Timok” iz Negotina drugu nagradu uručilo je Savi Gogoviću koji je zabeležio 631 poeno, a treće mesto je osvojila Mia Popović, jedina devojčica učesnik takmičenja u pecanju, koja je u ukupnom skoro zabeležila 500 bodova.

Negotinci i njihovi gosti iskoristili su priliku da osim u kupanju uživaju i u brojnim sadržajima koje je u okviru ovog programa pripremila Turistička organizacija. Najatraktivnija je svakako besplatna vožnja katamaranom kroz atraktivne dunavske predele kroz koje je „brodio“ Branislav Nikolić, da sa Danijelom Arsićem iz Viteške družine „Pogani“ uče da gađaju strelom, najmlađi da se igraju u pesku, a oni stariji da uče da upravljaju daskama na vodi, igraju odbojku na pesku ili se voze čamcima, gliserima, vodenim skuterima...

- Streličarstvo je bila jedna od redovnih veština kojima su se obučavali najelitniji srednjevekovni ratnici. Kao družina, gde god da se pojavimo svi reaguju isto, zainteresovani su da probaju, da saznaju nešto više o ovoj drevnoj veštini, o našoj družini koja okuplja zaljubljenike u srpsku srednjovekovnu istoriju iz Negotina, Leskovca, Bora i drugih sredina - kaže Danijel Arsić.

I mladi i stari nestrpljivo su se tiskali oko kotlića u kojima se kuvala najbolja riblja čorba, ali je žiri sastavljen od iskusnih gastronoma kao što su Staniša Kržanović Miročanac, vitez kulinarstva, Dejan Rančić, predsednik Udruženja privrednih ribolovaca „Donje Podunavlje“ iz Donjeg Milanovca i Ivan Nikolić, vlastik restorana „Afrodita“ na Slatinskom mostu, imao zaista težak zadatak da od 16 ekipa odabere onu koja će poneti titulu najbolje.

To je bila ekipa „Od srca srcu“ iz Samarinovca koju su činili Dragiša Prvulović i njegovi unuci Dejan i Nikola. Drugo mesto osvojila je ekipa „Portiklica 2“ Gvozdena Golubovića i Jovana Prvulovića, a treću „Perke“ Milana Perovića iz Negotina.

 - Ovo mi je treća pobeda na Kusjaku. Jeste najvažnije učestvovati i nije bitno ko je pobednik, ali nam je svima ista misija, da pozlatimo ovaj Dunav i da ovde na Kusjaku budemo svaki dan i leti, a što da ne i ostalim godišnjim dobima – kaže Dragiša Prvulović, inače vrsni interpretator vlaškog melosa.

Tropske temperature nisu sprečile posetioce da se takmiče i u veslanju. Upravljajući kanuima u konkurenciji od šest posada, najbolja je bila ekipa “Red danger” Veljko Ranđelović i Mladen Antić koja je u uzbudljivom finalu savladala tim “Tekija” u sastavu Dragan Modrić i Slobodan Milojković. Treće mesto osvojio je dvojac Igor i Viktor Stanković.

 - Dunav je svakako jedan od naših važnih turističkih potencijala, uz vinski, verski turizam, promociju aktivnog odmora i brojne naše spomenike prirode kakav je Vratna, Zamna, Mokranjske stene. Stoga su i današnje aktivnosti usmerene ka cilju promocije prirodnih lepota koje imamo sa željom da je ovaj dan na Dunavu svima prijao i da će im ostati u lepom sećanju po brojnim programima koje smo pripremili - kaže Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Negotin.

Za dobro raspoloženje na ovoj manifestaciji u okviru “Negotinskog leta” pobrinula se grupa “Le Bonens” domaćim i svetskim pop-rok hitovima i ansambl “Boemi” biserima našeg starogradskog melosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave