STANJE KORONA VIRUSA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Tri pacijenta u "crvenoj zoni", četvoro novozaraženih

M. Bošnjak

25. 07. 2021. u 13:45

PRESEK kovida-19 u Rudničko-takovskom kraju danas glasi: u "crvenoj zoni" Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, dok su, prema poslednjim saopštenim podacima iz Doma zdravlja, novoobolele još četiri osobe.

СТАЊЕ КОРОНА ВИРУСА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Три пацијента у црвеној зони, четворо новозаражених

Foto M. Bošnjak

- Od troje hospitalizovanih u Kovid delu bolnice, dvoje imaju negativan PCR test, jedan je pozitivan na korona virus. Tokom poslednja 24 sata, nije bilo prijema novih pacijenata, ni otpusta na kućno lečenje – potvrdio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

- NJena "crvena zona" već nedeljama podrazumeva samo deo Grudnog odeljenja, jer su iz nje izašli Interno i Neurologija, vrativši se redovnom radu sa pacijentima. Ako se, ne daj Bože, desi novi veliki talas korona virusa, sva ta odeljenja vratiće se u kovid režim rada.-

Zvaničan broj obolelih u aktuelnom „piku“ epidemije, prema izjavi dr Aleksandra Čivovića, v.d. direktora Doma zdravlja, ovde je ukupno 3.412, od kojih je najviše njih, uglavnom izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, kad su važile najstrože mere, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima, ukupno su zaražena 3.412 lica, uz nažalost 126 smrtnih žrtvava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)