ŠEST NOVOZARAŽENIH: Bez preminulih u Gornjem Milanovcu

M. B.

22. 07. 2021. u 15:19

RASTE, nažalost, broj novoobolelih od kovida-19 u Gornjem Milanovcu, kojih sada, po poslednjim današnjim podacima iz Doma zdravlja, ima još šestoro.

ШЕСТ НОВОЗАРАЖЕНИХ: Без преминулих у Горњем Милановцу

Foto: M.Bošnjak

Preminulih, u odnosu na izveštavanja prethodnih dana, do ovog izveštavanja, srećom nema.

Zvaničan broj obolelih od kovida-19 u aktuelnom „piku“ epidemije ovde je ukupno 3.408, od kojih je najviše njih, od razbuktavanja tog „pika“ do sada, uglavnom izlečeno.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja, juče (21. jula) pregledano je ukupno 36 osoba, urađeno je 26 antigenskih testova, uzet je jedan nazofaringealni bris – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora ove medicinske ustanove.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima, ukupno su zaražena 3.408 lica, uz nažalost 126 smrtnih žrtvava.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju, prema zvaničnim brojkama, ne beleži veći statistički porast, u odnosu na naša ranija izveštavanja. Zaključno sa podacima od juče (21. jula) ukupno je, bilo kojom od četiri raspoloživa cepiva, vakcinisano 15.701 za to zainteresovanih osoba, revakcinisano ih je 14.986.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)