LEPA VEST IZ KIKINDE: Za vikend rođeno deset beba

R. Š.

19. 07. 2021. u 17:50

PROTEKLOG vikenda bila je prava gužva u porodilištu Opšte bolnice u Kikindi, ali nije bilo nimalo dramatično, već veselo i lepo.

ЛЕПА ВЕСТ ИЗ КИКИНДЕ: За викенд рођено десет беба

foto: R. Š.

Novog dečijeg plača bilo je više nego što je uobičajeno, jer je na svet došlo čak deset beba. Devet je iz Kikinde, a jedna iz Novog Kneževca. U subotu je rođeno pet dečaka i devojčica, a u nedelju su „rode donele“ još tri devojčice i dečaka. Sve prinove su dobro kao i njihove majke.

Inače u porodilištu, u Kikindi dnevno se rode jedna, dve bebe, ali kažu da više novorođenčadi u julu nije retka praksa. A najlepše je to što je od početka ove godine bilo više porođaja nego protekle.

Rođene su 243 bebe, što je 34 mališana više nego lane. Bilo bi sjajno kada bi s eovakav trend nastavio do kraja godine, jer je Kikinda jedan od gradova u kojima je već godina negativan prirodni priraštaj, što znači da više stanovnika godišnje umre, nego što se rodi beba. Možda, je minuli vikend nagovešataj da će se situaicja blago popraviti. U prilog tome i podsećanje da su dve kovid pozitivne trudnice u martu rodile zdrave bebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEMORIJALNI ODBOJKAŠKI TURNIR: Sećanje na Vlasotinčanina Dušana Krstića