FENOMEN PROLAZNOSTI NA GRAFIKAMA: Izložba Nišlijke Jovane Đorđević u Ćupriji do 25. jula

Зорана Рашић
Zorana Rašić

12. 07. 2021. u 17:32

IZLOŽBA "Snaga vremena" niške umetnice Jovane Đorđević (31) dostupna je posetiocima u Galeriji Muzeja "Horeum Margo-Ravno" do 25. jula, a grafički radovi potvrđuju da vreme diktira isključivo to kako ga opažamo, stav je umetnice koja istražuje fenomen prolaznosti.

ФЕНОМЕН ПРОЛАЗНОСТИ НА ГРАФИКАМА: Изложба Нишлијке Јоване Ђорђевић у Ћуприји до 25. јула

Foto: Z. Rašić

Izložba obuhvata dvadesetak grafika rađenih najrazličitijim tehnikama i radove na ručno pravljenom papiru. Motiv pukotine je nadominantniji na kreacijama ove mlade umetnice, jer upravo pukotina, po njenom poimanju, simboliše razornu moć vremena na materijalne stvari.

Jovana Đorđević diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a nedavno je odbranila doktorsku tezu. Zaposlena je kao asistent na Fakultetu umetnosti u Nišu na predmetu grafika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)