KRAJ SEZONE ZA NP „STERIJA“ IZ VRŠCA: Predstavom „Ispravna odluka“ oprostili se od publike

J. J. B.

01. 07. 2021. u 15:41

Narodno pozoršte „Sterija“ iz Vršca spustilo je zavesu na sezonu 2020/21.

КРАЈ СЕЗОНЕ ЗА НП „СТЕРИЈА“ ИЗ ВРШЦА: Представом „Исправна одлука“ опростили се од публике

Foto: J.J.B.

Poslednji put su se poklonili publici nakon predstave „Ispravna odluka“, u režiji i adaptaciji nove direktorke te ustanove, pozorišne rediteljke Snežane Udicki, sa željom da se od septembra svi vide u epidemiološki mnogo boljoj atmosferi.

Veći deo ove sezone je, kao i svuda, obeležilo prazno gledalište, tišina velike sale i onlajn izvođenje repertoara. Obeležio je i nepobedivi optimizam da će se pandemija stišati, a vrata pozorišta ponovo otvoriti, što je stidljivo i počelo da se dešava početkom aprila, nakon petomesečne pauze.

Željni aplauza i kontakta sa publikom, vršački glumci su najpre pod maskama, a potom i bez njih, nadahnuto igrali sve predstave, među kojima je bila i druga ovosezonska premijera – upravo „Ispravna odluka“. Prva premijera „Bračni krug“ realizovana je novembra prošle godine i to pred svega petoro gledalaca u sali, zbog tada još uvek složene epidemiološke situacije.

Tu pauzu od novembra do aprila pozorište je iskoristilo i da pratioce na društvenim mrežama podseti na neke stare, zaboravljene predstave, u kojima su glumili bardovi srpskog glumišta, a koje su jednom sedmično emitovali na svom jutjub kanalu.

Za novu sezonu imaju velike planove i samo jednu želju – da nas zdravlje sve služi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!