I POKRAJINA GRADI I ULAŽE: Otvaranjem rekonstuisnih ulica u Rumi unapređuje se fruškogorska putna mreža (FOTO)

S. B.

26. 06. 2021. u 19:08

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović u Rumi je prisustvovao puštanju u saobraćaj obnovljenih ulica „15. maj“ i „15. avgust“.

И ПОКРАЈИНА ГРАДИ И УЛАЖЕ: Отварањем реконстуисних улица у Руми унапређује се фрушкогорска путна мрежа (ФОТО)

Foto: Pokrajinska vlada

Reč je o dve važne saobraćajnice, dužine dva kilometra, koje su pre ugovorenog roka rekonstruisane i dograđene. Vrednost tih radova je 320 miliona dinara.

- To je važna investicija za sve meštane jer umnogome menja sliku Rume. Proteklih pet godina radili smo zajedno na rekonstrukciji mnogih saobraćajnica u ovoj opštini, kao i na uređenju industrijske zone, što je izuzetno značajno jer je ključ uspeha svake naše opštine u zapošljavanju, novim radnim mestima i fabrikama. Ruma u tome prednjači, zahvaljujući politici zajedništva koju vodimo i koja donosi konkretne rezultate - rekao je Mirović.

On je naglasio da je u proteklih nekoliko godina u Sremu bilo mnogo posla, navodeći kao primere rekonstrukciju i digitalizaciju Radarskog centra „Fruška gora“, završetak puta od Jamene do granice sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, izgradnju nove škole u Sremskoj Mitrovici, kao i unapređenje fruškogorske putne mreže.

Foto: Pokrajinska vlada

 

- Počeli smo i radove na izgradnji Fruškogorskog koridora, koji će doprineti tome da će se za tri i po godine, kada se radovi okončaju, od Rume do Novog Sada stizati za petnaestak minuta. Ruma napreduje, smanjuje se broj nezaposlenih i to je najbolja garancija da će meštani ove opštine biti sigurniji, da će mladi ostajati u Sremu, što je i najveći rezultat našeg zajedničkog rada- potvrdio je Mirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna