ZAVRŠEN TUNEL TRBUŠANI: Kraj radova na celoj trasi auto-puta Preljina-Požega do kraja godine

Tanjug

11. 06. 2021. u 14:13

TUNEL Trbušani dužine 278 metara, koji se nalazi na trasi autoputa Preljina - Požega, završen je, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović podsetio je da je taj tunel jedan od ključnih delova poteza od petlje u Preljini do tunela Laz

ЗАВРШЕН ТУНЕЛ ТРБУШАНИ: Крај радова на целој траси ауто-пута Прељина-Пожега до краја године

Foto arhiva

Momirović je naveo da svaki dan mora da bude maksimalno iskorišćen i da je veoma zadovoljan angažovanjem izvođača kineske kompanije "C C C C" i njihovom odlukom da se svaki dan radi u dve smene po deset sati.


- Važno je da svaki dan imamo jaku dinamiku radova. Već su krenule velike gužve na naplatnoj rampi kod Preljine i one će biti još veće. Ako mi ne završimo ovo u rekordnom roku, problemi će se gomilati i bezbednost putovanja će biti ugrožena - rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, Srbija je sada u investicionom talasu koji nije zapamćen u njenoj istoriji.

- Trenutno radimo, u smislu projektovanja i izvođenja, na hiljadu kilometara autoputeva. I ako tome dodate i brze železnice i vodnu i avio infrastrukturu, možete da sagledate obim investicija - ukazao je ministar.

Ističe da se hitno mora završiti obilaznica oko Čačka i nastaviti sa radovima ka Požegi.

- Vrlo brzo ćemo ući u radove od Požege ka crnogorskoj granici - kazao je.

Smatra da se to može uraditi, kao i da je to pokazano time što nema nijednog parkiranog bagera ili kamiona.

Momirović ocenjuje da se to mora završiti jer građani Srbije već predugo čekaju.

- Kada se završe ovi projekti, Srbija neće biti ista zemlja. Ovo su preduslovi da plate porastu i da prosečna plata bude 900 evra - rekao je Momirović.

Trasa Preljina - Požega dužine 30, 9 km, jedna je od najzahtevnijih trasa koje se trenutno izvode u Srbiji sa brojnim mostovima, nadvožnjacima i najdužim tunelima u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva.

Prema najavama predstavnika izvođača, radovi na celoj trasi Preljina - Požega bi trebalo da budu gotovi u januaru sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BIBLIOTECI IME PO BELOM: Lajkovačka ustanova kulture od juče dobila novi naziv