VRATA GRADA ZA BRODOVE: Na Dunavu u Novom Sadu otvoren obnovljeni putnički terminal

Z. GRUMIĆ

24. 05. 2021. u 06:52

OTVARANjU obnovljenog rečnog putničkog terminala u Novom Sadu, u čiju je obnovu kompanija "Di-Pi vorld" iz UAE uložila 500.000 evra, prisustvovali su juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, gradonačelnik Miloš Vučević i Klaudio Negreanu, generalni direktor "Di-Pi vorld Srbija".

ВРАТА ГРАДА ЗА БРОДОВЕ: На Дунаву у Новом Саду отворен обновљени путнички терминал

Foto Tanjug

Jedan od najvećih svetskih lučkih operatera "Di-Pi vorld" u čijem je vlasništvu od pre dve godine Luka Novi Sad, za dva meseca i tu mini luku opremio mnogobrojnim sadržajima neophodnim za prihvat svih vrsta brodova.

- "Di-Pi vorld" je pravi primer privatnog investitora, kakvog želimo u Srbiji. Tek ćemo da vidimo, kada za mesec dana krenu radovi na teretnom delu luke, vredni 35 miliona evra. Novi Sad će biti centralno mesto za pretovar robe, što nam je svima na ponos - izjavio je ministar Momirović.

PRVI "ALBATROS"

ZVANICE su u novi pristan na keju stigle brodom "Albatros", prvo zvanično plovilo koje je pristalo na obnovljeni putnički terminal. To je brod-pušer iz flote "Di-Pi vorlda" koji brzo, bezbedno i efikasno dovodi i odvodi barže za utovaranje i istovaranje robe u luci Novi Sad.

Gradonačelnik Vučević izrazio je očekivanje da u Novom Sadu uskoro, čim se za to stvore epidemiološki uslovi, pristaju brodovi, dovodeći u grad brojne turiste iz čitavog sveta.

Saradnja Negreanu i Vučević , Foto Tanjug

- Velika je stvar za celu Srbiju odluka "Di-Pi vorld" da investira ovde. Oni će u Novom Sadu uložiti 35 miliona evra, kako bi poboljšali kapacitet luke, da bi se više robe izvozilo i uvozilo preko našeg grada - rekao je Vučević.

Ta kompanija planira, kako je poručio njen direktor, da od novosadske luke stvori jedno od najvažnijih trgovinskih čvorišta na čitavom toku Dunava.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna