VELIKE PLAČKE BEZ SUDSKOG EPILOGA: Plen tokom teških krađa iz 2019. godine u Kruševcu procenjivao se na 26 miliona dinara

S. Babović

25. 05. 2021. u 10:57

VIŠE od godinu i po dana prošlo je od dve teške krađe u Kruševcu, čiji se plen procenjivao na oko 26 miliona dinara, a sudskog epiloga još uvek nema, saznaju “Novosti”.

ВЕЛИКЕ ПЛАЧКЕ БЕЗ СУДСКОГ ЕПИЛОГА: Плен током тешких крађа из 2019. године у Крушевцу процењивао се на 26 милиона динара

Foto: S. Babović

Velike pljačke dogodile su se u 7. novembra i 24. decembra 2019. godine: prvo je iz zlatare “Ekselens” u centru Kruševca odnet ceo sef sa zlatnim i srebrnim nakitom ukupne vrednosti 89.0000 evra, dok je nešto kasnije obijena menjačnica “Ide voz” i iz sefa ovog lokala, kako je tada predočeno,otuđeno 127.000 evra.

Nekoliko dana nakon druge pljačke uhapšena su dva lica, a istraga zbog krivičnog dela teška krađa u saizvršilaštvu, prema saznanjima “Novosti” obuhvatila je četiri lica: Kruševljane G.Đ. (54)i P.A (44),kao i S.Đ.(48) iz Beograda i D.R. (49)iz Loznice. Na naše pitanje dokle se došlo sa postupkom protiv osumnjičenih, u Osnovnom javnom tužilaštvu nam je predočeno da je optužnica podignuta 28. avgusta, 2020.

- Optužnica je precizirana 3. marta, 2021.godine,a potvrđena rešenjem Osnovnog suda od 15. aprila, 2021 - napominju za “Novosti” u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Međutim, i na to rešenje Krivičnog veća Osnovnog suda koje je već razmatralo ranije žalbe na optuženje, postoji pravo žalbe koje odbrana, prema saznanjima “Novosti”, koristi. U Osnovnom sudu nam je potvrđeno da je postupak po izjavljenim žalbama na rešenje KV u toku.

Prva pljačka, zlatare “Ekselens” bila je glavna priča tih dana u Kruševcu nakon što su “Novosti” objavile saznanja o celom događaju: lopovi su uspeli da iznesu metalnu-sef kasu tešku oko 100 kilograma, a pričalo se da su ga iz prolaza u Vidovdanskoj ulici, “odvezli” na pijačnim kolicima.

Vlasnici su posvedočili za “Novosti” kako su shvatili da su opljačkani kada se alarm povezan sa njihovim mobilnim telefonom aktivirao,posle čega su upalili kameru i videli razvaljena vrata. Alarmni uređaj je bio napunjen pur-penom,sefa nije bilo,a kamera susednog lokala bila je ofarbana u crnu boju i time onesposobljena. Sama kamera u lokalu samo je emitovala dešavanja, ali nije snimila ništa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!