FEDERER SE PREDAO: Ne pokušavam da budem kao Rafa i Novak

Novosti online

18. 05. 2021. u 14:23

RODžER Federer ovog utorka igra meč u Ženevi protiv Pabla Anduhara, a u najavi meča nije moglo da prođe bez pominjanja najvećih rivala.

ФЕДЕРЕР СЕ ПРЕДАО: Не покушавам да будем као Рафа и Новак

Rodžer Federer foto: AP

Najpre je objasnio u kakvom stanju dolazi u Švajcarsku.

„Dobro treniram, srećan sam zbog toga. Kada se vratite posle povrede uvek ste na drugačijem nivou od svih ostalih. Igrači su tamo, a ja sam trenutno ovde, tako da sam uzbuđen zbog povratka i na to treba da se fokusiram, a ne da pokušavam da budem na nivou kao Rafa i Novak, to nije razlog zašto igram u Ženevi“, istakao je Federer.

Zatim se osvrnuo na planove u sezoni.

„Kada ste u godinama teže je igrati 50, 80 ili 100 mečeva godišnje kao što sam nekada radio, tako da ste u drugačijoj poziciji, ali jedno je sigurno, i to sam očekivao, da dolaze mlađe generacije: Zverev, Rubljov, Medvedev, koji su sve bolji, što je i prirodno jer su sada iskusniji zbog grend slemova. U međuvremenu Rafa i Novak su i dalje na svojim pozicijama, tako da mislim da je tenis napredovao, a za mene će to biti dodatni izazov i motiv da povisim svoj nivo igre, ali od početka sam znao da neće biti lako, bez ozbira na odsustvo od tri meseca ili skoro godinu i po dana“, rekao je Federer.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati