HRVATSKA TENISERKA PRODALA DEO TELA ZA 5500 DOLARA: Kupac bira šta će da postavi, ali postoje i ograničenja

Novosti online

02. 04. 2021. u 19:13

Hrvatska teniserka ukrajinskog porekla Oleksandra Olijnikova (20) 658. na VTA listi, na neuobičajan, ali zanimljiv način, našla je način za dodatnu zaradu.

ХРВАТСКА ТЕНИСЕРКА ПРОДАЛА ДЕО ТЕЛА ЗА 5500 ДОЛАРА: Купац бира шта ће да постави, али постоје и ограничења

Foto: Instagram

Naime, prodala je deo tela kupcu pod nadimkom „JumpHigh“ za oko 5500 američkih dolara i "pretvoriće" ga u prostor za oglašavanje.

Navodi se i da je kupac korisnik „OpenSea“ platforme za kupovinu "retkih digitalnih stvari". Nije to neki novitet, sportisti su znali i u prošlosti da čine slično sa trajnim ili privremenim tetovažama, a to bi zatim dobro unovčili.

Tako se i Olijnikova ponudila na "NFT-ovoj online" ponudi te odlučila da prepustiti najboljem kupcu prostor od 15x7,5 centimetara na desnoj nadlaktici.

Kupac može da postavi bilo kakvu poruku osim ekstremističkih ili onih koje bi reklamirale kladionice i kazina.

- Nosiću vašu poruku ili umetnički izraz na svaki teniski teren na kojem ću igrati. Imam tek 20 godina i karijera mi je u uzlaznoj putanji pa verujem da će to biti vidljivo na najvećim teniskim terenima na svetu - napisala je Olijnikova.

Tetovaže hrvatskoj teniserki nisu novitet, ima ih nekoliko po telu, ali prvi put će postaviti nešto što želi neko drugi, ne i ona sama. A to je solidno unovčila.

Olijnikova je ukrajinska izbeglica, a u Hrvatsku je stigla 2011. i za hrvatsku reprezentaciju nastupa od U-12 uzrasta.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)