"NE OSEĆAM BOLOVE, ODUŠEVLJEN SAM ZBOG TOGA": Đoković obradovao navijače, povreda je prošlost

Novosti online

18. 02. 2021. u 12:10

NOVAK Đoković plasirao se u deveto finale Australijan opena, pošto je pobedio Rusa Aslana Karaceva sa 6:3, 6:4, 6:2, a najbolji teniser sveta nije krio zadovoljstvo posle trijumfa.

НЕ ОСЕЋАМ БОЛОВЕ, ОДУШЕВЉЕН САМ ЗБОГ ТОГА: Ђоковић обрадовао навијаче, повреда је прошлост

FOTO: AP/Tanjug

Novak je najpre čestitao 27-godišnjaku iz Vladikavkaza na sjajnom turniru. On je prvi igrač u istoriji koji je na debitanstskom grend slemu stigao do polufinala.

- Treba podići ruke i čestitati mu, ovo se nikada u istoriji nije desilo, sjajan turnir za njega - rekao je Đoković.

Nole je potom ohrabrio navijače kada je povreda stmačnog mišića u pitanju.

- Ovo je najbolja situacija za mene od samog početka turnira, mogao sam da zamahnem bez bola, da udarim snažno loptu, ovo je pravi trenutak za mene i oduševljen sam zbog toga.

Zbog povrede nije trenirao pred mečeve protiv Raonića, Zvereva i Karaceva, već je odlučio da se posveti oporavku i to se pokazalo kao pun pogodak. Najbolji igrač na svetu će imati dva dana pauze do velikog finala.

- Imam dva slobodna dana do finala, videću, pričaću sa timom, svakako ću trenirati jedan od ta dva dana, verovatno u subotu dan pre finale, oporavak je prioritet, dovoljno sam igrao mečeva, nema potrebe da se forsiram, sakupio sam energiju - zaključio je Đoković.

Prokomentarisao je potom meč četrvrtfinala u kome je Cicipas pobedio Nadala, a dotakao se i drugog polufinaliste Danila Medvedeva.

- Gledao sam taj meč, Rafa je dominirao, a onda je Stefanos sjajno odigrao. Verovatno je to najbolji meč na turniru. Zaista su obojica igrali na visokom nivou. Ali kada govorimo o visokom nivou, možda je tu Medvedev trenutno najbolji u poslednja tri meseca. Osvojio je završni turnir prošle godine, pa ATP kup sada... Biće sigurno meč pun intenziteta. Uzimam kokice i uživam - istakao je osvajač 17 grend slem titula.

Novak će u meču za trofej u nedelju odmeriti snage sa pobednikom meča Danil Medvedev - Stefanos Cicipas.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!