RAFA NADAL: Ako ste stvarno povređeni, nemoguće je da osvojite turnir

Novosti online

15. 02. 2021. u 12:39

RAFAEL Nadal smatra da je u meču protiv Fabija Fonjinija pokazao svoju najbolju igru do sada na Australijan openu.

РАФА  НАДАЛ: Ако сте стварно повређени, немогуће је да освојите турнир

Foto AP

Nadal se plasirao u četvrtfinale turnira u Melburnu, pošto je savladao 17. igrača planete sa 6:3, 6:4, 6:2 za dva sata i 18 minuta igre. Iako je pred početak Ozi opena imao problema sa povredom leđa, drugi teniser sveta je sva četiri meča dobio maksimalnim rezultatom, ne izgubivši niti jedan set.

- U prvom setu sam pokazao svoju najbolju igru do sada. To je normalno jer sam mogao da treniram dva dana zaredom. Nisam trenirao normalno poslednjih 19 dana, ali juče sam počeo više da radim, a onda sam zabeležio važnu pobedu - rekao je Nadal.

Potom je dodao:

- Napravio sam korak napred. Potrebno je da napravim još jedan protiv Cicipasa. Teško je sada reći koliko sam daleko od svoje najbolje igre. Stvari se u sportu menjaju brzo.

Na pitanje kako posle povrede odlučuje da li će ostati na turniru ili odustati, Nadal je rekao:

- Zavisi od prirode povrede. Na primer, US Open 2009. sam počeo povređen. Stigao sam do polufinala i izgubio sam od Del Potra. Posle toga je povreda bila još gora. Znači da nisam pametno postupio… Takođe, zavisi kakav je raspored posle tog turnira. Ja sam tada morao da napravim pauzu od mesec dana ili tako nešto. Potrebno je naći balans. Ali u ovoj fazi karijere, verovatno ne bih igrao jer je sreća za mene važnija od prilike da pobeđujem. U toj situaciji, ako stvarno imate fizičke probleme, nećete pobeđivati. Ako osećate bol, ali vas on ne ogrnaičava toliko, onda možda nađete način. Ali ako stvarno, stvarno imate povredu, nemoguće je osvojiti ovakav turnir.

Španac će u Melburnu pokušati da dođe do 21. grend slem titule, kojom bi se osamio na vrhu večite rang liste.

- Igram tenis, uživam u tome. To je ono što je najbitnije. Naravno da je osvajanje Gren slem titule veliki motiv, u to nema sumnje. Ono što sam rekao je da nisam opsednut time. Ambicija je važna, ali mora biti zdrava. Ako ste previše ambiciozni, onda postanete frustrirani kada ne ostvarujete ono što želite. Nikada nisam pristupao na taj način sportu. Ja uživam, trudim se da igram najbolje što mogu i to je to.

Nadal će se za polufinale boriti sa Stefanosom Cicipasom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)