LASLO PRIGRLIO DRUGU KRUNU: Odigrao sam najbolje kada je bilo najpotrebnije

S. K.

18. 10. 2020. u 22:42

LASLO Đere je drugi put u karijeri osvojio ATP turnir.

ЛАСЛО ПРИГРЛИО ДРУГУ КРУНУ: Одиграо сам најбоље када је било најпотребније

FOTO: Instagram

Naš teniser je u finalu turnira na Sardiniji posle velike borbe savladao domaćeg igrača Marka Čekinata sa 7:6 (7:3), 7:5. Srpski as je ponovio podvig iz 24. februara prošle godine, kada je pokorio Rio de Žaneiro, turnir iz serije 500.

- Pohvalio bih Marka, tako se borio. Bio sam srećniji u finalu, odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije. Mnogo mi znači ova titula. Zahvalio bih se ljudima koji su organizovali turnir u ovim teškim vremenima. Veliko hvala mom treneru, kao i devojci, što su me podržavali sve vreme. Idem kući sa mnogo lepih uspomena - rekao je na ceremoniji Laslo Đere, koji bi od sutra trebalo da bude 53. igrač sveta.

ČEKINATO

ITALIJAN je teško podneo poraz. Čim se završio meč, prigovarao je Đereu zbog medicinskog tajm-auta u prvom setu. Laslo je pokušao da zatraži objašnjenje od Čekinata, a da se ne razbuktaju strasti, nije dozvolio sudija Lajani. Čekinato na svečanoj ceremoniji nije čestitao Đereu na tituli.

Đere i Čekinato su u Kaljariju odigrali iscrpljujući meč, koji je trajao dva sata i 15 minuta. As iz Sente je odlično počeo, jer je odmah oduzeo servis protvnika. Ali da lako neći doći do trijumfa na turniru iz serije 250, uverio se već u drugom gemu, kada je Čekinato napravio brejk. Od tog trenutka vodila se žestoka borba za svaki poen.

U 11. gemu je Đere morao da zatraži medicinski tajm-aut zbog bolova u levoj nozi. Srećom, oporavio se, a u taj-brejku preslišao  nervoznog Italijana - 7:3.

Drugi je set je bio prava klackalica. Đere je u prvom gemu spasao dve brejk-lopte, a onda u drugom napravio brejk za 2:0. Međutim, potom ulazi u seriju grešaka, gubi dva svoja servisa, tako da Italijan preokreće na 3:2. Srećom, brzo se pribrao i uzvraća za 4:3. U desetom gemu na servis Čekinata ne koristi prvu meč-loptu, ali zato u 12. koristi četvrtu za 7:5 i veliki trijumf.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri