NIKO KAO NOVAK ĐOKOVIĆ! Srbin je uradio nešto što je delovalo kao nemoguća misija

Novosti online

20. 11. 2023. u 09:00

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas svoju rekordnu 400. nedelju na vrhu ATP liste, više od 12 godina nakon što se prvi put popeo na vrh.

НИКО КАО НОВАК ЂОКОВИЋ! Србин је урадио нешто што је деловало као немогућа мисија

Tanjug/AP

Đoković je svoju 400. nedelju na prvom mestu ATP liste dočeo u velikom stilu - obezbedio je osmi rekordni put broj jedan na kraju godine i osvojio je rekordnu sedmu titulu na završnom mastersu pobedivši u finalu u Torinu Janika Sinera.

"To je prilično dobro dostignuće, 400 nedelja na broju jedan. To nikada nije urađeno u istoriji. Neko će sigurno na kraju oboriti taj rekord, ali se nadam da će ostati dugo", rekao je Đoković.

Đoković je u februaru oborio rekord Štefi Graf od 377 nedelja na broju jedan i postao najbolji svih vremena u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prethodno je u 2021. godini nadmašio brojku od 310 nedelja koju je kod tenisera držao Rodžer Federer.

Iako je u njegovom vlasništvu veliki broj rekorda, srpski teniser će imati šta da "juri" i u 2024. godini.

Samo dva trofeja ga dele od 100 titula u karijeri, a sa 1.086 pobeda na svom kontu verovatno će postati tek treći teniser u istoriji koji je prešao broj od 1.100 pobeda i pridružiti se Džimiju Konorsu i Federeru. Naravno, nastojaće da poboljša svoj rekord od 24 grend slem titule i 40 masters trofeja.

Na konačnoj ATP listi za 2023. godinu Đoković ima 11.245 bodova, što je 2.390 više od drugoplasiranog Španca Karlosa Alkaraza.

Među najboljih deset nije bilo promena, pa iza vodećeg dvojca slede Danil Medvedev, Janik Siner, Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Holger Rune, Hubert Hurkač i Tejlor Fric.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere je 33, Dušan Lajović je na 46, Miomir Kecmanović na 55. poziciji, dok je Hamad Međedović 111. teniser sveta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave