JESTE LI PRIMETILI? Novak Đoković se ponaša kao nikad pre, Hrvati "otkrili" ko je kriv za to

Novosti online

07. 11. 2023. u 21:38

Novak Đoković spada u najzanimljivije najnovije vesti čak i kada na igra tenis, a potvrda za to dolazi iz Hrvatske.

ЈЕСТЕ ЛИ ПРИМЕТИЛИ? Новак Ђоковић се понаша као никад пре, Хрвати открили ко је крив за то

Screenshot / TennisTV

Naime, u utorak uveče, glavna vest na sportskim stranicama splitske "Slobodne Dalmacije" imala je naslov:


"Jeste li primitili? Novak Đoković se ponaša kao nikad pre, za sve je ‘kriv‘ ovaj čovek".
A evo o čemu se radi:

"Novak Đoković se nedavno rastao sa svojim menadžerima koji su uz njega bili 15 godina, a na mastersu u Parizu je zanimljivo prokomentarisao i svoju budućnost.

- Ulazim u novo poglavlje života što se tiče mog pristupa izvan terena - izjavio je, što je zaintrigiralo mnoge pratitelje tenisa, a u tome mu najviše pomaže njegov novi agent Mark Maden", piše Slobodna Dalmacija, dodajući:

"Maden je doveden kako bi Đokoviću pomogao da i van terena gradi imidž sportske zvezde. U samo nekoliko poslednjih nedelja, Novak je viđen i na finalu Svetskog prvenstva u ragbiju ge je bio u društvu Rite Ore, svetski poznate autorke, te na Rajder kupu, poznatom golf nadmetanju.

Rita Ora i Novak Đoković / Foto: Profimedia

Đoković se ponaša kao nikad pre, nešto se u poslednje vreme promenilo. Ide na događaje na kojima ranije nije mogao da bude viđen, navodi portal Tenis365.


Bio je i na dodeli Zlatne lopte u Parizu, i to ne samo kao deo publike, nego je i uručio nagradu za fudbalerku sveta Aitani Bonmati.

Novak Đoković dolazi na dodelu Zlatne lopte / Twitter / Ballon D'Or

Opustio se malo Đoković, Maden je odlučio da ga pokaže svetu, a gde će ga odvesti u budućnosti, izgleda da nećemo morati dugo čekati da saznamo", piše pomenuti splitski list.

Ali...

Nedugo nakon što je Novak Đoković pobedio Grigora Dimitrova u finalu u Parizu, a tako došao do 40. titule na ATP turnirima iz serije 1000, pojavila se jedna (ne)očekivana informacija.

Nakon što je sredinom septembra Nole završio saradnju sa Edoardom Artaldijem i Elenom Kapelaro, što je potvrdio u Parizu, svetski mediji su danima tvrdili da je Maden, Novakov poslovni savetnik, novi agent prvog tenisera sveta. Uostalom, zajedno su bili na finalu pomenutog Svetskog prvenstva u ragbiju, a Maden je Novaku pravio društvo na Rajders kupu u golfu, dok je iz lože pratio mečeve našeg tenisera u Parizu. Međutim, portal "tennismajors" prenosi da Britanac uopšte neće biti novi Novakov agent.

- Ni srpski teniser ni ATP nisu bili spremni da otkriju ime novog agenta srpskog tenisera. Još ništa nije odlučeno, jer se tim i dalje formira. Britanac je akreditovan kao agent ATP-a, sarađuje blisko sa Novakom, ali nema nameru da direktno zameni Artaldija - navodi pomenuti portal pozivajući se na izvor blizak našem teniseru. 

Foto: Printskrin

 

Podsećanja radi, Novak Đoković zvanično je objavio da Edoardo Artaldi i Elena Kapeljaro više nisu članovi njegovog tima. Pošto je više od deceniju i po dozvoljavao italijanskim stručnjacima da brinu o njegovom imidžu, odlučio je da je vreme za promenu.

O ovoj vesti se spekulisalo još tokom Ju-Es opena, a prvi reket sveta je zvanično potvrdio raskid saradnje na mastersu u Parizu.

- Ostajemo prijatelji, ali smo profesionalno odlučili da idemo različitim putevima. Ulazim u novo poglavlje van terena. Tranzicija nije laka, ali idem napred, rekao je Novak i dodao:

- Biće potrebni meseci da se uspostavi novi sistem, ali napredujemo. Ne bih ulazio u razloge prestanka saradnje – odlučili smo se za različite puteve.

Inostrani mediji su prethodno pisali da je jedan od glavnih razloga rastanka činjenica da su Novak i Edoardo i Elena sarađivali 15 godina, te je došlo do određene vrste zasićenja. Takođe se dodaje da su italijanski stručnjaci osećali preveliki pritisak - jer nije lako pratiti najboljeg tenisera svih vremena.

Artaldi i Kapeljaro su bili uz Đokovića kada je osvojio svoje 23 grend slem titule, propustili su samo onu u Australiji 2008. godine.

Italijan je Novaka upoznao dok je radio za jednu modnu kompaniju, uvideo je ko će biti najbolji i preporučio ga je italijanskoj kompaniji sportske opreme da potpiše sponzorski ugovor sa njim. Dve godine kasnije srpski igrač zaposlio je Artaldija i njegova uloga u timu podrazumevala je rad na imidžu Đokovića, ali i sklapanje reklamnih ugovora. 

FOTO: AP

 

- Edoardo je više od agenta za mene, član je porodice, prijatelj je. On je kao stariji brat, očinska figura. Najbolji momenat je naš prvi grend slem u Australiji, to je bio veoma specijalan momenat. On je veoma lojalan - rekao je Novak tokom jednog ranijeg intervjua. 

I dok se o Edoardu znalo dosta toga, o Eleni se nije pričalo previše. Kapeljaro je bila zadužena za odnose s javnošću i više je putovala sa Đokovićem od Artaldija kako bi mu pomagala na dnevnom nivou. Zapravo, njen glavni zadatak bio je da brine o njegovom imidžu i da zastupa interese srpskog tenisera kada je u pitanju saradnja sa inostranim medijima.

Upravo zbog ovako delikatne pozicije koju je obavljala, Elena je maltene svakodnevno bila na vezi sa Novakom i Jelenom.

Đoković još nije otkrio ko će ubudće obavljati uloge Edoarda i Elene, a očekuje se da bi to mogao da saopšti na kraju sezone. Što se hrvatske javnosti tiče, "stvar je već rešena" - za sve novo što Novak pokazuje van teniskih terena, "kriv" je Maden, iako postoje i druge , pomenute informacije.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!