OVO MOŽE SAMO ĐOKOVIĆ: Nestvaran preokret moćnog Novaka protiv Rubljova za finale Pariza

A. I.

04. 11. 2023. u 20:11 >> 20:18

SRPSKI teniser Novak Đoković slavio je nakon neverovatnog preokreta protiv Andreja Rubljova 2:1 u setovima za 9. finale turnira u Bersiju. Dosta se mučio u prva dva seta prvi teniser sveta, a potom je zaigrao na nivou koji su navijači od njega navikli da gledaju, te je upisao novi triujmf.

ОВО МОЖЕ САМО ЂОКОВИЋ: Нестваран преокрет моћног Новака против Рубљова за финале Париза

Tanjug/AP

Videlo se od starta meča da Novak nije bio svoj. Loše se kretao i imao nekarakteristično mnogo grešaka. Iako je u prvom gemu napravio brejk, odmah ga je vratio Rus, a gem odluke bio je 12. kada je rival napravio novi brejk za 5:7.

U drugom setu igralo se gem za gem sve do završnice, a duel je rešen u taj-brejku. Iako je bilo evidentno da Novak ima problema sa leđima, rutinski je dobio taj-brejk i meč uveo u treći set. Tamo je u poslednjem, 12. gemu prvi teniser planete uspeo da napravi brejk!

Već u prvom gemu Đoković je došao do brejka. Usledio je gem u kojem je imao četiri prilike da potvrdi brejk, međutim, nije je iskoristio, a Rubljov jeste prvu da vrati brejk.

Usledila je u nastavku borba titana. Obojica su čuvali svoje servise, delovalo je da je Novak imao određene probleme sa kretanjem, te su na njegov servis gemovi u proseku trajali oko tri minuta duže nego na servis rivala.

U osmom gemu imao je peti nosilac na turniru tri brejk prilike, odličnim servis vinerima izjednačio je Đoković na 4:4.

Novak nije ličio na sebe u prvom setu, a to je iskoristio Rubljov da u 12. gemu napravi novi brejk i povede 1:0 u setovima.

Novu priliku za brejk u drugom gemu drugog seta imao je Rubljov. Tada je na scenu stupio odličan servis Srbina koji je došao do gema. Imao je Novak u petom gemu sjajnu priliku da napravi brejk. Došao je do tri gem lopte, a onda je rival vezao pet poena i uspeo da se odupre pritisku prvog igrača planete.

Čuvali su obojica svoj servis. Dva puta je Đoković servirao za ostanak u meču, oba puta uspeo je da sačuva servis, a sada je meč uveo u taj-brejk. Tu je po običaju Novak bio neprikosnoven, imao je tri set lopte, iskoristio je prvu za 1:1 u setovima.

Ponovo Đoković ima dve brejk lopte u četvrtom gemu, odbranio se rival.

Čuvali su obojica svoj servis i u trećem setu sve do završnice, u 12. gemu Đoković je uspeo da napravi brejk. Pogrešio je Rubljov, odservirao duplu servis grešku za trijumf Đokovića.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ANDREJ RUBLjOV  5:7, 7:6(3), 7:5

7:5 - Ponavlja se igra iz prethodnog gema. Dva uvodna poena osvojio je Novak. Ponovo treći poen ide na konto Rubljova. Ipak, dve meč lopte za Noleta nakon tri časa i jednog minuta tenisa.

6:5 -  Tri gem lopte Đoković. Koristi prvu. Naterao je rivala da pogreši, poslavši lopticu u mrežu. Pritisak je na Rusu koji servira za ostanak u meču.

5:5 - Đoković je na servis protivnika tražio čelendž, bio je u pravu, ruski igrač je imao drugi servis, iskoristio je to Novak da dođe do poena, a potom i do 30:0. Dva prva servisa nakon toga pogađa Rubljov, a Novak izbacuje lopticu oba puta tik iza osnovne linije. Duga razmena nakon toga pripala je Rubljovu koji ima gem loptu. Gem za Rusa.

Tanjug/AP

5:4 - Prvi poen osvojio je Nole nakon duge razmene. Naredni Rus. Usledila je nakon toga majstorija Đokovića, izašao je na mrežu, a povratni ucarac smečovao u suprotni ugao - 30:15. Još jednom je majstorski odigrao prvi igrač planete, dobio dve gem lopte. Napravio zatim duplu servis grešku. Iskoristio je drugu Novak. Pritisak je prebacio na rivala koji će nakon toga servirati za ostanak u meču. 

4:4 - Posle dva časa i 42 minuta igre napravio je Rubljov duplu servis grešku za 30:30. Ne koristi to Đoković, šalje Nole forhend u mrežu. Nakon toga 15. asom Rus izjednačuje.

4:3 - Đoković je osvojio u trećem setu 7 od 8 poena na drugi servis. Imao je tri gem lopte. Napravio potom duplu servis grešku. Već u narednom dolazi do servis vinera.

3:3 - Čuva Rubljev svoj servis. Imao je dve gem lopte. Iskoristio je već prvu.

Tanjug/AP

3:2 - Spor drugi servis Novaka, za 40:15. Imala je veliku dubinu loptica, te je rival nateran na grešku.

2:2 - Dugo je Đoković čekao na dve brejk lopte, dobio ih je sada preporođeni Srbin. Na drugi servis uspeo je da poentira rus, spasavši prvu brejk priliku. Spasao je potom i drugu - izjednačenje.

2:1 - Pravi odmah Novak as, potom i duplu servis grešku. Naterao je nakon toga sjajnim slajsem rivala na grešku - 30:15. Čuva dobar servis Đokovića - 2:1.

1:1 - Siguran je na svoj servis bio Rus. Lako je upisao uvodni gem trećeg seta.

Tanjug/AP

1:0 - Tražio je čelendž Đoković na 15:0, bio je u pravu. Siguran je do kraja gema bio Nole.

19.26 - između setova usledila je petnaestominutna pauza. Đoković je prvo otišao do toaleta. Posle je usledila masaža zbog problema sa leđima. Jedva je to dočekao deo publike koji je zvižducima ispratio Srbina nakon povratka na teren.

TAJ-BREJK 7:3 - Prvi poen dobio je Rubljov. Čini se da se na mahove Đoković drži za leđa, deluje da ima problema sa tim delom tela. Ipak, prvi Noletov servis bio je poen, a potom i drugi 2:1. Četvrti poen iz drugog servisa ide na kontro Rusa. Pravi potom odličnim riternom Đoković mini-brejk. Potvrdio ga je ubrzo - 4:2. Ovacijama su navijači ispratili poen Srbina. Još jedan servis viner za 5:2. Usledio je 11. as Rubljova. AU! Kakav ritern Đokovića, nemoćno se ispružio Andrej, ali nije mogao da stigne lopticu 6:3. Tri set lopte za Novaka. Koristi prvu, as.

Tanjug/AP

6:6 - Sačuvao je Novak prisebnost, ostao je u drugom setu, a epilog ćemo dobiti nakon taj-brejka.

5:6 - Neverovatno, tražio je čelendž Rubljov, iako ga je Emili Tort ubeđivala da je loptica završila u polju nije bila u pravu. Budi se sada i publika. Međutim, dve gem lopte za petog nosioca na turniru. Ipak, pogađa liniju još jednom Rus. Servira Novak za ostanak u meču.

5:5 - Produžio je Đoković meč, sačuvao je svoj servis. Na 15:15 naterao je rivala na veliku grešku iz dijagonale - 30:15. Dve gem lopte imao je Đoković.  Potom asom dolazi do gema.

Tanjug/AP

Detalj sa meča Đoković - Rubljov

4:5 - Taman kada Đoković uspe da izgradi poen na servis rivala usledi neiznuđena greška. Revanširao mu se ovog puta Rubljov za 30:30. Bio je na visini zadatka Rubljov, serviraće Nole u narednom gemu za ostanak u meču.

4:4 - Nakon druge duple servis greške, pravi Nole novi as. Sjajnim slajs udarcem naterao je Rubljova na grešku - 30:15. Na kraju uhvatio je prvi teniser planete rivala na pogrešnoj nozi i pogodio ugao terena za dve gem lopte.

3:4 - Čisti linije Rubljov i dalje, ali Novak ima 30:15. Ipak, odgovorio je na dobar ritern Rubljov još boljim bekhendom za 30:30. Neobjašnjiva greška Đokovića sada. Poslao je Rus slab drugi servis, a Novak lopticu u mrežu. Iskupio se već u narednom poenu - izjednačenje. Ubitačan ritern podigao je publiku na noge, a Đokoviću dao četvrtu brejk priliku u drugom setu. Spasao se Rubljov još jednom nakon odličnog Noletovog riterna. Pojačao je ritam rival Srbina, došao je do prednosti 20. forhend vinerom.

Tanjug/AP

Andrej Ruvljov tokom meča sa Novakom Đokovićem

3:3 - Izvanredan Novak na svom servisu. Došao je do dve brejk lopte. Koristi prvu. Treba istaći da večeras sa osnovne linije ima Rubljov 44 poena, a Novak 20 manje.

2:3 - Servirao je Rubljov novim lopticama. Napravio je dve greše, a Đoković odličnim riternom došao je do tri brejk lopte. Prvu je spasao poslednji osvajač Srbija opena, a potom i drugu. Ima za čime da žali Đoković, pogodio je mrežu Rus, vratila se na Đokovićevu stranu loptica - izjednačenje, a potom i prednost.

2:2 - Ponovo su se sa tribina čuli zvižduci, a to nije obeshrabrilo Novaka, došao je do dve gem lopte. Prvu nije iskoristio, odbranio se rival izlaskom na mrežu... Drugu jeste. 

1:2 - Bez energije je Novak Đoković. Ne trudi se da stigne loptice koje Rubljov odlično plasira daleko od njega. Rus to koristi za novo vođstvo.

1:1 - Sa dva asa otvorio je Đoković svoj servis gem. Imao je dve gem lopte. Spasao je prvu Rubljov. Imao je u narednom poenu dosta sreće na forhendu Rus, pogodio je liniju za izjednačenje. Ponovo je peti nosilac imao brejk priliku. Potom, treći as imao je Nole za prednost, koju koristi.

0:1 - Nastavio je Rubljov sigurno da igra na svoj servis. Dobio je uvodni gem bez mnogo problema.

Tanjug/AP

Detalj sa meča Đoković - Rubljov

 

PRVI SET 5:7

5:7 - Prvi poen ide Rubljovu, drugi Đokoviću, pogrešio je Rus. Revanširao mu se Novak koji je dijagonalu poslao daleko iza linije - 15:30. Kada je bilo najpotrebnije "očistio" je Srbin liniju. Set loptu dobio je Rubljov.

5:6 - Odlično napada riterne forhendom, a potom dolazi i do asa za dve gem lopte. Koristi prvu. Novak ponovo servira za ostanak u setu.

5:5 - Dva uvodna poena osvojio je Rubljov, potom tri vezao je Novak. Nakon toga naterao je rivala na grešku.

EPA

Detalj sa meča Đoković - Rubljov

4:5 - Sada je Rubljov došao do tri gem lopte, iskoristio je prvu. Servira Novak za ostanak u prvom setu.

4:4 - Tri brejk lopte ima Rus. Pogodio je dva puta liniju, za 40:0. Deluje da Novak ima određene probleme sa kretanjem, te ni ne pokušava da stigne loptice koje su daleko od njega. Spasao je Nole i drugu brejk priliku uz odličan servis, a nakon toga uspeva da izjednači. Dolazi do četvrtog servis vinera u gemu.

3:4 - Do dve gem lopte došao je Rubljov, a potom je dobio savete iz svoje lože, te uspeo da upiše poen, nakon toga i da izjednači. Za više nije imao snage, gem Rubljov.

3:3 - Došao je Novak do 30:15, a posle je bilo evidentno da ima neki problem sa kretnjom, iskoristio je to Rubljov da poentira, ali na kraju gem lopta za Noleta. Uspeva na kraju da se odupre pritisku Đoković u dođe do gema. Zanimljivo je i to da gemovi na servis Rubljova u proseku traju tri minuta kraće nego na servis Srbina.

Profimedia

Detalj sa meča Đoković - Rubljov

2:3 - Rubljov za otprilike jedne minute uzima novi gem.

2:2 - Pokušava Đoković riskantnim udarcima da slomi rivala. Imao je Rubljov 10:2 u poenima, ali je uspeo Novak da mu prekine seriju - od 0:30, došlo se do 30:30. Imao je Priliku Rubljov da izjednači paralelom, poslao je lopticu u aut.

1:2 - Nakon prethodnog maratonskog gema, Rubljov je sada lako došao do vođstva u meču.

1:1 BREJK - Probleme na drugom servisu ima Đoković, a to koristi Rubljev da dođe do 30:15, već u narednom poenu napravio je iz prvog, servis viner. Usledila je neiznuđena greška Rubljova koji je daleko iza osnovne linije poslao lopticu, gem lopta - Đoković. Ne koristi je Novak - izjednačenje. Gotovo deset minuta trajao je drugi gem. Novak nije iskoristio četiri gem lopte, a rival jeste svoju prvu.

1:0 BREJK! Prvi poen na meču dobija Andrej Rubljov, neiznuđenom greškom Novaka Đokovića. Dva naredna poena uzeo je Đoković. Fantastično je kod drugog zatvorio na mreži i poslao dijagonalu koju Rus nije mogao da uhvati. Ipak, dva loša poteza Srbina dala su rivalu prvu gem loptu. Izjednačio je Novak, a potom došao do brejk prilike. Koristi je najbolji igrač planete za vođstvo.

17.07 - Meč se bliži početku. Zanimljivo je da će Emili Tort po treći put na ovogodišnjem mastersu u Parizu suditi meč Novaka Đokovića. Prvi će servirati Andrej Rubljov.

UOČI MEČA

17.00 - Iako je meč prvobitno trebalo da počne u 16.30, pomeren je početak za pola sata.

16.30 - PROČITAJTE JOŠ: POZNAT PRVI FINALISTA PARIZA: Dimitrov i Cicipas odigrali neverovatan meč!

Tanjug/AP

Đoković se u polufinale turnira u Parizu plasirao pobedom nad Holgerom Runeom 7:5,6:7, 6:4 i meča koji je trajao skoro tri sata.

Rival u meču za finale najboljem teniseru na ATP rang listi biće peti igrač sveta Andrej Rubljov koji je u svom četvrtfinalnom duelu savladao Aleksa de Minora sa 2:1 u setovima.

Dosadašnji skor je na strani najboljeg tenisera sveta – Novak je do sada slavio četiri puta, Rubljov samo jednom, i to u onom neverovatnom finalu u Beogradu, prošle godine (6:2, 6:7, 6:0).

Poslednji meč teniseri su igrali u četvrtfinalu Vimbldona, a Đoković je trijumfovao sa ubedljivih 3:1.

Drugo polufinale čine Grigor Dimitrov i Stefanos Cicipas.

Polufinalni duel Đokovića i Rubljova počinje oko 17 časova, a njegov tok možete pratiti na našem portalu.

REČ NOVAKA ĐOKOVIĆA PRED POLUFINALE

- Kao što se kaže, rođen sam pripremljen. Radim naporno još od kako sam bio dete. Verujem u to što radim i dobijam nagradu za to. Posvećen sam, poboljšavam igru i gladan sam uspeha i posle dvadeset godina profesionalnog bavljenja sportom Hvala Bogu, juče sam se osećao bolje. Nadam se da će nivo energije biti na zadovoljavajućem nivou koji će mi dozvoliti da izdržim borbu u polufinalu. Moram da očekujem da će biti još jedan dugi meč – najavio je Novak dvoboj sa Rubljovim

VONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini