TENISKI ŠOK: Karlos Alkaraz izgubio!

Novosti online

03. 10. 2023. u 16:57

Karlos Akaraz, koji ne skriva da mu je cilj da on bude ponovo prvi na ATP listi, a ne Novak Đoković koji je trenutno na vrhu, doživeo je neočekivani poraz na mastersu u Pekingu.

ТЕНИСКИ ШОК: Карлос Алкараз изгубио!

FOTO: Tanjug/AP

On je u polufinalu izgubio od sedmog nosioca, Janika Sinera, sa 6:7(4), 1:6.

Španac je isprva delovao kao da će, u ulozi favorita, silovito prebroditi ovu prepreku jer je uz rani brejk poveo sa 2:0. Međutim, Italijan, kome je dan ranije bilo prilično loše a i pored stomačnih tegoba savladao Grigora Dimitrova, zaigrao je fantastično. 

Isprva je to bilo dovoljno da se stigne do 2:2, potom je na novi brejk Alkaraza - odgovoreno istom merom, da bi u taj-brejku Siner gospodario terenom: stigao je do 5:2, a odbivši poslednji nalet rivala, poveo je u osvojenim deonicama.

Za konačan ishod je bilo odlučujuće ono što se desilo u prvih 15 minuta drugog segmenta ovog meča.

Najpre je Janik Siner napravio brejk, iskoristivši treću šansu posle 0:40, a onda je desetominutnu borbu na svoje servise, uz dve spasene brejk lopte, rešio u sopstvenu korist.

Tih 2:0 bio je zalet koji ga vinuo ka pobedi, jer je potom spasio tri uzastopne brejk lopte Alkaraza pri rezultatu 2:1, da bi italijanski teniser osvojio gem na servis suparnika i stigao na korak od trijumfa, što drugi sa ATP liste nije uspeo da spreči.

Siner će u finalu igrati protiv Danila Medvedeva, koji je pobedio Aleksandera Zvereva.

Đoković - Alkaraz, ko šta od bodova "brani" do kraja sezone?

Na ATP rang listi trenutno Novak Đoković ima 11.545 bodova, a Karlos Alkaraz 8.715, s tim da će u ponedeljak Nole izgubiti 250 jer nije branio titulu u Astani, a Alkaraz će uvećati svoj učinak za 180 kao pekinški polufinalista.

Novak Đoković  / Tanjug/AP

 

Do kraja sezone, Novak Đoković najpre brani 600 ATP bodova kao poraženi finalista mastersa u Parizu, ali brani i maksimalnih 1.500 bodova na završnom mastersu u Torinu. 

Karlos Alkaraz brani samo 180 bodova do kraja 2023: toliko je osvojio kao poraženi četvrtfinalista pariskog mastersa 2022, a na završnom turniru nije ni učestvovao.

Dakle, Španac može da prestigne Srbina ako zablista u Parizu i na završnom mastersu, a Novak ne ponovi dobre rezultate, jer Đoković brani čak 2.100 bodova, a Alkaraz može da uveća saldo za 820 u Parizu i 1.500 u Torinu.

Kada tačno Novak Đoković sledeće igra?

Sredinom septembra, Novak Đoković je obelodanio da će učestvovati na tri vrlo značajna turnira do kraja 2023.

Kako je objavljeno na njegovoj zvaničnoj internet prezentaciji, Nole će do završetka sezone igrati:

1) na pariskom mastersu (od 30. oktobra do 5. novembra)

2) potom ga od 12. novembra čeka Završni masters, u Torinu,

3) a onda od 21. novembra Dejvis kup završnica u Malagi, gde Srbija želi titulu, a prva prepreka na putu ka "salatari" biće Velika Britanija u četvrtfinalu.

Novak Đoković / Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što Novak Đoković radi - ali svakako, i sve o njemu, pratite ga uz sportske stranice portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave