LEGENDA SE POKLONILA NOVAKU: Đoković je pokazao da je najbolji na svetu

Tanjug

12. 09. 2023. u 10:52

Britanac Endi Mari izjavio je danas da je Novak Đoković trijumfom na Ju-Es openu u Njujorku dokazao da je najbolji teniser sveta, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

ЛЕГЕНДА СЕ ПОКЛОНИЛА НОВАКУ: Ђоковић је показао да је најбољи на свету

Tanjug/AP

Đoković je pre dva dana osvojio Ju-Es open, pošto je u finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:3, 7:6 (7:5), 6:3. Đoković je trijumfom u Njujorku stigao do 24. grend slem trofeja.

Mari kaže da će Đoković dominirati tenisom u narednim godinama.

- Na mladim teniserima je da guraju Đokovića i da ga prestignu. Međutim, ne izgleda da će to da se dogodi. Novak je veoma dugo neverovatan igrač, kao Rodžer Federer i Rafa Nadal, to je dugovečnost i koliko dugo su svi to mogli da rade, rekao je Mari.

Đoković je ove sezone osvojio Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open, dok je u finalu Vimbldona poražen od Karlosa Alkaraza.

FOTO: AP

- Đoković je u nedelju dokazao da je najbolji igrač na svetu. Kao što sam već rekao na mladim teniserima je da napreduju i da ga prestignu. Mislim da se Novak neće zaustaviti na 24 grend slem trofeja, ali nikada se ne zna koliko će to trajati, naveo je Mari.

Britanski teniser je naveo da će Alkaraz uskoro dostići Đokovićev nivo igre.

- Fizički, motivacija, da se neko poput Alkaraza još poboljša. Španac je neverovatan igrač, on je briljantan, ali raditi ono što Novak radi je drugačije. Nije isto kao kada to radite 15-20 nedelja godišnje kao što Novak radi, svaki put kada izađe na teren. Mislim da će Alkaraz uskoro dostići taj nivo, ali smatram da ovo nije poslednji grend slem koji će Novak da osvoji, zaključio je Mari.

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!