OVAKAV PREKID TEŠKO DA JE IKADA DOŽIVEO: Dušan Lajović pobedio triput jačeg od sebe u Sinsinatiju

Novosti online

14. 08. 2023. u 23:46

OD sjajnih uspona pa, zbog zdravstvenih tegoba, do baš bolnih padova - tako se odvijala ova, "sezona 2023" u tenisu za Dušana Lajovića. A izgleda da opet podiže formu, i to impresivno.

ОВАКАВ ПРЕКИД ТЕШКО ДА ЈЕ ИКАДА ДОЖИВЕО: Душан Лајовић победио трипут јачег од себе у Синсинатију

Foto AP

Lajović je na startu mastersa u Sinsinatiju pobedio "triput boljeg od sebe".

Tačnije, "Duci", je, kao 66. teniser sveta, igrao protiv 21. sa ATP liste, Fransiska Serundoloa i - savladao ga.

Srpski reprezentativac je, iako kvalifikant, pobedio favorita iz Argentine sa 6:3, 6:4, i to uz neočekivanu dramu u završnici.

Naime, posle dva brejka prednosti, Lajović je servirao za trijumf dok je vodio sa 5:2, imao meč loptu tada i - doživeo brejk. Nedugo zatim, kada je Argentinac svojim servisima prišao na 5:4, meč je prekinut pri meč lopti za srpskog tenisera.

Prosto, kiša je baš počela tada da pada, pa je 40-ak minuta od trenutka kada je mogao da trijumfuje, "Duci" to i ostvario, svojim servisom.

Njegov naredni rival biće daleko teži - u pitanju je osmi nosilac i, od nedelje, novi šampion mastersa u Torontu, Janik Siner, koji je tokom vikenda osvojio prvu masters titulu u karijeri.

Ko iz tog megdana izađe kao pobednik, u osmini finala će igrati sa najboljim iz mečeva Sonego - Ševčenko i Lehecka - Fric (9. nosilac).

Novak Đoković - raspored, kada igra...

Podsetimo, posle odmora nakon borbe za trofej Vimbldona, što mu je bilo treće grend slem finale u 2023. godini - Đoković prvo igra u Sinisinatiju, a onda ga od 28. avgusta čeka poslednji grend slem u sezoni, Ju-Es open.

Ali, ne samo da će Novak u "Sinsiju" nastupiti u singlu, već se prijavio i da igra i u nadmetanju parova - u tandemu s njim biće kolega iz reprezentacije Srbije, Nikola Ćaćić. Đoković je, inače, u pojedinačnoj konkurenciji turnir u Sinsinatiju osvojio u dva navrata, 2018. i 2020, ali posle te druge titule tamo više nije igrao.

Nole je slobodan u prvom kolu mastersa u Sinisinatiju, a u drugom će igrati protiv boljeg iz meča Davidovič Fokina - Ečeveri.

Ako vam se tenis sviđa, ono što u njemu radi Novak Đoković, a i ako pratite "beli sport" i zbog drugih u njemu, pratite ga na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)