NOVAK ĐOKOVIĆ U OGLEDALU: Neverovatna tvrdnja - Nole danas jači nego pre 10 godina

Novosti online

15. 07. 2023. u 18:16

AMERIČKI teniser Džejms Blejk izneo je zanimljivu tvrdnju - Novak Đoković danas ubedljivo savladao Noleta od pre osam godina.

НОВАК ЂОКОВИЋ У ОГЛЕДАЛУ: Невероватна тврдња - Ноле данас јачи него пре 10 година

FOTO: Tanjug/AP

Upravo te teze dotakao se Novak Đoković pred finalni meč Vimbldona, u kome se sastaje sa Karlosom Alkarazom.

- Hmmm, nisam baš siguran. Mentalno bih verovatno bio stabilniji ovaj sadašnji Novak, iskustvo je na njegovoj strani. Onaj mlađi Novak je bio za nijansu brži i u nekim segmentima možda bolji, ali u nekim i ne – recimo, sada osećam da sam bolji na volejima nego pre deset godina. Svaka faza ima nešto svoje, nisam baš siguran da bih sad razbio Novaka od pre deset godina - kazao je Novak.

On u glavi ima još jedan period.

- Spomenuli ste 2011. godine, ali ja bih izdvojio onaj period 2015. i prvu polovinu 2016. godine – tada sam se osećao najkompletnije i najkonzistentnije. U tom periodu sam igrao skoro 20 finala u nizu, osvojio tri od četiri slema (četiri u nizu, prim. aut). Tu sam bio na vrhuncu forme - zaključio je Đoković.

Sada su prioriteti sasvim na nekoj drugoj strani.

- Drugačiji su sada zadaci i ciljevi. Tada mi je bilo bitno da igram što više turnira, da skupljam što više bodova, pratio sam neke druge stvari i druge prioriteti. Slemovi su uvek bili vrhunac, ali su mi i ostali turniri bili veoma važni. Sada su mi slemovi jedino važni – uz još ponešto, kao igranje za reprezentaciju – a ostali turniri su mi priprema za slemove - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)