ČUDO NAD ČUDIMA: Senzacionalna Srpkinja eliminisala finalistkinju Vimbldona!

Novosti online

05. 07. 2023. u 19:33

Srpkinja Natalija Stevanović napravila je neverovatan podvig na Vimbldonu 2023: eliminisala je u prvom kolu ovog grend slem turnira nekadašnju prvu teniserku sveta, Karolinu Pliškovu, rezultatom 6:2, 6:2.

ЧУДО НАД ЧУДИМА: Сензационална Српкиња елиминисала финалисткињу Вимблдона!

EPA

Pliškova je finale Vimbldona igrala 2021. godine, bila je i finalistkinja Ju-Es opena 2016, a do polufinala je stigla na preostala dva grend slem turnira - na Australijan openu 2019, a na Rolan Garosu 2017. Sve to čini ovaj podvig naše reprezentativke još većim, naročito ako se uzme da je ona tek 225. na svetskom rangiranju.

Sredinom drugog seta, pri rezultatu 3:2,  Stevanovićeva je iskoristila lošiji servis i igru protivnice, inače 19. teniserke sveta, i sa "nulom" došla do prvog brejka.

Potom je sa lakoćom osvojila i gem na svoj servis, da bi na kraju novim brejkom zakoračila ka osvajanju uvodne deonice.

Odmah na startu drugog seta srpska teniserka je napravila brejk i povela sa 0:2, a to joj je bilo dovoljno da odoli svim napadima velike favoritkinje i dođe do senzacionalnog trijumfa.

Njena naredna suparnica biće "srećna gubitnica" iz kvalifikacija, Nemica Tamara Korpač, 122. sa VTA liste, koja je 166. teniserku sveta, Kerol Žao iz Kanade, eliminisala sa 1:6, 6:4, 6:2.

BONUS VIDEO: ANKETA: Šta će Novak Đoković uraditi ove godine na Vimbldonu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini