MLADE ZVEZDE TENISA OVO MOGU SAMO DA SANJAJU! Novak Đoković na Vimbldonu održao trening za pamćenje

Novosti online

01. 07. 2023. u 18:10

NOVAK Đoković je sa velikim ambicijama stigao na Vimbldon, a pred početak tog grend slem turnira desila se i zanimljiva scena.

МЛАДЕ ЗВЕЗДЕ ТЕНИСА ОВО МОГУ САМО ДА САЊАЈУ! Новак Ђоковић на Вимблдону одржао тренинг за памћење

Foto: EPA-EFE/ PETER KLAUNZER

Naime, Nole je na treningu bio sa Endijem Marejem, svojim dugogodišnjim prijateljem i, svojevremeno, dok škotskog tenisera nisu zadesili veliki problemi sa kukovima, velikim rivalom u grend slem pohodima.

Njih dvojica su ukupno osvojila devet vimbldonskih titula, Srbin od toga sedam, a kada im se približio i Noletov trener Goran Ivanišević, bio je to "kadar od 10 grend slem trofeja", jer je i Hrvat uspeo da u pojedinačnoj konkurenciji osvojio najprestižnije nadmetanje u belom sportu.

Evo i nekih kadrova sa ovog druženja istinskih šampiona:

Marej je, podsetimo, prvu titulu na Vimbldonu osvojio 2013. pobedivši Novaka Đokovića (koji je već imao jedan trofej s tog turnira, iz 2011.) sa 6:4, 7:5, 6:4. Drugi put je Marej bio šampion 2016, savladavši u finalu Miloša Raonića (6:4, 7:6(3), 7:6(2)).

Nole je, sa druge strane, od sedam podizanja vimbldonskog pehara, to učinio četiri puta u nizu, i to na četiri poslednja izdanja ovog takmičenja (bilo je to u periodu od 2018. do 2022, s tim da je 2020. turnir otkazan zbog pandemije).

Novak Đoković i Vimbldon 2023. - žreb, raspored, rekord...

Podsetimo, Đoković više nije prvi na ATP listi, pa nije ni prvi nosilac na Vimbldonu. Ipak, to mu nije smetalo da dobije prilično dobar "put ka finalu" na žrebu.

Nole u Londonu brani prošlogodišnju titulu i ne samo da kreće u pohod na osmu vimbldonsku, čime bi izjednačio rekord Rodžera Federera, već i po svoj 24. grend slem trofej.

Vimbldon počinje u ponedeljak, 3. jula, a taj grend slem, kao i sve o Novaku Đokoviću, pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?