ŠTA LI ĆE NOVAK ĐOKOVIĆ REĆI? Evo ko je izabran za predsednika ATP-a

Novosti online

26. 06. 2023. u 16:23

NOVAK Đoković je u poslednje vreme na prilično "različitoj frekvenciji" od one na kojoj funkcioniše Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP). I to toliko, da je oformio sopstveno udruženje, PTPA (Asocijacija profesionalnih igrača tenisa) ne bi li se izborio za veća prava aktera belog sporta od onih koje "matična" organizacija pruža. I, zato su izbori u ATP-u bili važni, ne bi li se pokrenule promene koje bi zadovoljile ne samo Noleta, već i sve one koje je okupio u svoj "sindikat", a nije ih malo.

ШТА ЛИ ЋЕ НОВАК ЂОКОВИЋ РЕЋИ? Ево ко је изабран за председника АТП-а

FOTO: Tanjug/AP

Međutim, promena nema, i neće ih biti u skorije vreme.

Naime, Italijan Andrea Gaudenci ponovo je izabran za predsednika Asocijacije profesionalnih tenisera.

Gaudenci (49) je prvi put izabran za prvog čoveka ATP-a 2020. godina, a od tada je Nole prošao kroz pravi mali "pakao" - čak i ne računajući tu deportaciju iz Australije, oko koje se ATP baš i nije "pretrgao" da mu pomogne. Bilo je tu mnogih drugih problematičnih stvari za srpskog asa, kao što su oduzimanja bodova (poput prošlogodišnje "krađe" u vidu "nestanka" Noletovih 2000 bodova sa Vimbldona, kada je ATP rešio da ukloni sve poene iz 2021, ali da ne dodeljuje nove) ili "zamrzavanje rejtinga", pa zato Novakov rekord po broju nedelja na vrhu svetskog rangiranja nije veći nego što jeste.

I, Gaudenci ne samo da će ove godine nastaviti da vodi ATP, već i sledeće, i sledeće... i tako sve do 2026.

"Za mene je čast što sam ponovo izabran za predsednika ATP-a i što sam dobio priliku da služim sportu koji mi je toliko dao. Ponosan sam na sve što smo uradili od 2020. godine, a poznato je sa kakvim smo se sve izazovima suočavali. Zajedno sa rukovodstvom ATP sam posvećen tome da naša vizija postane stvarnost u narednim godinama", izjavio je Gaudenci, koji je bio teniski profesionalac do 2003. godine. On je karijeri osvojio tri trofeja, a najbolji plasman imao je 1995. godine kada je bio 18. teniser sveta.

 

Andrea Gaudenci / Promo: ATP

Podsetimo, Đoković više nije prvi na ATP listi, što znači da neće biti ni prvi nosilac na Vimbldonu.

Nole u Londonu brani prošlogodišnju titulu i ne samo da kreće u pohod na osmu vimbldonsku, čime bi izjednačio rekord Rodžera Federera, već i po svoj 24. grend slem trofej.

Prethodno, Đoković će igrati na "Đorđo Armani teniskom klasiku", koji je na programu od 27. juna do 1. jula. 

Prema rasporedu, odigraće jedan meč, u četvrtak 29. juna, protiv Amerikanca Fransesa Tijafoa.

Vimbldon počinje 3. jula, a taj grend slem, kao i sve o Novaku Đokoviću, pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona