KAD SE VESLA REKETOM: Kako je Novak Đoković ispisao istoriju i ušao u večnost (11)

Kockice su se složile. Još kada su kuglice odredile sudbinu da će se već u polufinalu susresti dvojica najvećih favorita za osvajanje ovogodišnjeg izdanja Rolan Garosa, sve oči bile su uprte u ovaj projektovani duel između našeg Novaka Đokovića i Španca Karlosa Alkaraza.

КАД СЕ ВЕСЛА РЕКЕТОМ: Како је Новак Ђоковић исписао историју и ушао у вечност (11)

Foto: Goran Čvorović

Iskustvo protiv mladosti, živa teniska legenda koja juri rekordnu 23. titulu naspram vunderkinda koji je već zaposeo vrh liste najboljih svetskih igrača. U prognozama, mnogi daju blagu prednost predvodniku novog talasa.

Ulogu favorita prepušta mu i Nole. Potkrepljuje to, u odgovoru za "Novosti", činjenicom da je Alkaraz u tom trenutku broj jedan, da je osvojio navjiše turnira na šljaci ove godine, da demonstrira vrhunski tenis, da za tako mladog igrača igra veoma zrelo, a tako se ponaša i na terenu. Pohvalio je ceo njegov tim, rekao da deluju uigrano i skoncentrisano. Uz respekt, prebacio je elegantno i mudro lopticu pritiska u protivnikovo polje.

Ipak, tek da se zna ko je najveći svih vremena, dodao je Novak da plasman u polufinale grend slema predstavlja veliki rezultat, ali da želi više, hoće više i zna da može više. Veruje u sebe, svoje telo i reket, oštri se za istorijsko polufinale.

Jedna njegova izjava u najavi ovog meča već je postala istorijska i ušla je u anale. Poručivši da Alkaraz sada privlači puno pažnje, dodao je njegovo rivalstvo sa njim, s jedne strane, i sa Nadalom i Federom, s druge, ne može da se poredi.

- Još on treba da "vesla" da bi došao do tih visina – kazao je autoritativno Novak.

Ova rečenica imala je na sajtu "Novosti" preko dvesta hiljada pregleda! Postala je viralna, munjevito se širila etrom, a stigla je, sigurno, i do mladog Španca, u kome su se u tom trenutku, verovatno, pomešale sve moguće emocije, od poriva za trijumfom, preko želje da se dokaže, do zebnje od sukoba s velikim protivnikom.

Dodao je Novak da Alkaraz igra fantastično i da je na "dobrom putu", ali kretanje na put je jedno, a stizanje na cilj nešto sasvim drugo. Pokazaće se to ubrzo.

Jedan od onih teniskih mudraca koji su već unapred shvatili suštinu Novakovih reči, da će Alkarazova igra, u pet setova, u završnici grend slema, morati još da zri, bio je i čuveni Gi Forže.

- Novak je za mene favorit. Možda grešim, ali na osnovu onoga što sam do sada video, želim da verujem da i dalje ima kapacitet da primora Alkaraza na promašaje i poremeti mu igru – predskazao je nekadašnji francuski legendarni teniser. 

S druge strane, dvadesetogodišnja nada svetskog tenisa poručila je da jedva čeka ovaj duel, dodajući da mu izlgeda neverovatno da ispisuje istoriju igrajući protiv takve legende kao što je Novak. Želja ogromna, nada potajna, uzajamno poštovanje na delu.

Pripremajući se za duel koji vodi ka rekordnom slemu, Novak ništa nije prepuštao slučaju. Pokazao je to i njegov trening, dan ranije, na trideset stepeni u hladu. Pod upeklom zvezdom, na terenu broj pet, tokom dva sata žestoko je raspaljivao po loptici sparingujući sa Ererom, milimetarski štelujući nišansku spravu na reketu. Na povratku, elaborirao je, hodajući, s  kondicionim trenerom Markom Panikijem, poslednje detalje, ne primećujući nikoga drugog oko sebe. Već je bio u duelu.

- Ovakvi mečevi si igraju do poslednje kapi znoja, snage i krvi – rekao je u najavi i time sve objasnio.

Trijumfi se ostvaruju u finalnim okršajima, ali ovaj Rolan Garos osvajao se u polufinalu.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)