NIJE POPUSTIO MENTALNO, VEĆ... Teniska legenda zna šta je presudilo u meču Đoković - Alkaraz

Novosti online

09. 06. 2023. u 20:42

NEKADAŠNjI svetski broj četiri, sadašnji ekspert Eurosporta Tim Henman govorio je o pobedi Novaka Đokovića nad Karlosom Alkarazom.

НИЈЕ ПОПУСТИО МЕНТАЛНО, ВЕЋ...  Тениска легенда зна шта је пресудило у мечу Ђоковић - Алкараз

FOTO: Eurosport/Warner Bros. Discovery

Sagoreo je mladi Španac Karlos Alkaraz u duelu sa Novakom Đokovićem, nakon dva vrhunska seta, u trećem su počeli da ga hvataju jaki grčevi zbog kojih u jednom trenutku nije mogao ni da se kreće. Henman se osvrnuo na sam duel.

 - Đoković je uspeo po sedmi put da se plasira u finale Rolan Garosa. To definiše njegovu karijeru i motiviše ga. Kada analizirate ovaj meč, možete reći da je bio baš intenzivan. Sa mentalne strane. Sa mentalne strane mislili smo da se nikada neće predati. Ali svesni smo, popustila je fizička strana Alkarazove igre, rekao je Henman pa detaljnije objasnio:

- Bio sam prilično iznenađen. Alkaraz je delovao tako opušteno na kraju drugog seta. Podigao je nivo igre i publika ga je podržavala. Kada se sve sagledalo, deluje da se potrošio. Počelo je sa grčem u ruci. Činilo se da želi to da sakrije od Đokovića. Odjednom uhvatio ga je i grč u nozi. Kada u toj fazi meča krenu da vas muče grčevi znate da ste u velikoj nevolji.

Henman veruje da će Špančev tim izvući najbolje iz ovog teškog poraza i da će raditi na tome da se slično ne dogodi u budućnosti.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024