"OSEĆAO SAM SE KAO BAMBI!" Novak Đoković otkrio zašto su mu Rodžer Federer i Rafael Nadal bili u mislima tokom meča sa Fučovičem

Novosti online

31. 05. 2023. u 23:53

NOVAK Đoković je na interesantan način prokomentarisao buran meč sa Martonom Fučovičem na Rolan Garosu, i to tokom intervjua za TV Eurosport.

ОСЕЋАО САМ СЕ КАО БАМБИ! Новак Ђоковић открио зашто су му Роџер Федерер и Рафаел Надал били у мислима током меча са Фучовичем

TV Eurosport

Antologijski prvi set duela Đoković - Fučovič bio je povod za pitanje - zašto se Nole toliko mučio u njemu, te da li je teren bio klizav, kao što se činilo "sa strane":lizav:

- Jeste, jer je vetar duvao jako s jednog kraja terena. Iskreno, mislio sam u tim trenucima na onaj egzibicioni meč Federera i Nadala u Španiji, kada je polovina terena bila trava, a druga šljaka.

- Tako sam se osećao ja danas, kao Bambi na ledu!

Gotovo u dahu, Nole je dodao i ovo:

- Druga strana terena je imala toliko šljake, praktično kao da je blato na igralištu... Ali, pretpostavljam da znate, morate da se adaptirate da biste uspeli, a za to je bilo potrebno vremena. Bilo je baš vetrovito. Obično intenzitet vetra padne kada Sunce zađe, ali to ove večeri nije bio slučaj. Bilo je teško odrediti pravi "tajming" za udarac, dok je pritom on (Fučovič) igrao dobro, pa iako sam ja vodio u celom prvom setu, trebalo je ranije da ga završim. Ipak, priznanje za njega. No, posle sat i po, koliko je trajao prvi set, ona preostala dva kao da su bila potpuno drugačiji meč.

Novaku je tada saopšteno da je Gael Monfis morao da prekine s učešćem na Rolan Garosu zbog povrede zgloba ruke.

- O, nisam znao. Mnogo mi je žao zbog njega i francuskih navijača. Znam koliko je želeo da dobro igra na Rolan Garosu, koliko je radio na tome da se vrati u formu, ali, eto, nažalost, ne možete da utičete na sve stvari. Baš mi ga je žao. Nadam se da će bar njegova supruga (ukrajinska teniserka Jelina Svitolina) daleko dogurati, pa da neko iz te porodice ima dobar turnir ovde - rekao je Nole za TV Eurosport.

Ako vas Novak Đoković zanima, pratite i dalje sve vesti o njemu i tenisu na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Kad se Novak Đoković i Danil Medvedev sretnu na treningu na Rolan Garosu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba