UPISATI RECKU "BROJ 5": Novak Đoković večeras protiv Martona Fučoviča, a evo šta je rekao o Mađaru na pitanje "Novosti"

Posle moćne poruke koju je poslao u vezi s Kosovom, Novak Đoković (3) je juče trenirao u miru teniskog kompleksa "Žan Buen", pripremajući se za današnji meč (20.15) protiv Mađara Martona Fučoviča (83).

УПИСАТИ РЕЦКУ БРОЈ 5: Новак Ђоковић вечерас против Мартона Фучовича, а ево шта је рекао о Мађару на питање Новости

Foto: Goran Čvorović

Izaći će Novak pod svetlima reflektora na impozantnom stadionu "Filip Šatrije" da nastavi tamo gde je stao u ponedeljak, u pohodu na rekordnu 23. grend slem titulu.

Reč je o dobrim teniskim znancima. I jedan i drugi poznaju igru protivnika. Do sada su se sreli četiri puta i uvek bi slavio Nole. Nema razloga da ovoga puta drugačije.

Poslednji put, Đoković je pobedio pet godina mlađeg protivnika, takođe ovde u Parizu, ali na mastersu u "Bersiju", 2021. godine, u tri seta.

- Nismo igrali neko vreme jedan protiv drugog. Fizički je jak, spreman teniser, kompletan. Veoma se dobro kreće, odlično riternira, čvrst je sa obe strane na osnovnoj liniji. Dobro servira. Nema tu puno "rupa" u njegovoj igri – odgovorio je Novak na pitanje "Novosti" na konferenciji za medije u najavi ovog susreta.

Za Fučoviča kaže da igra poprilično "čisto".

- Vrlo je svestran kao igrač, može da nastupi na izuzetno visokom nivou, na bilo kojoj podlozi. To je dokazao tokom svoje karijere – svestan je Nole da pobeda neće doći sama od sebe.

Ali, istovremeno, i pored svega, teniser s druge strane mreže nije na nivou da bi mogao da mu predstavlja ozbiljniju prepreku za prolazak u treće kolo.

- Ovo je novi izazov za mene. Nadam se da će putanja ići uzlazno, onako kako želim, kada je u pitanju nivo igre i kvalitet tenisa koji ću pružiti. Nadam se, u tom slučaju, i da će naredni meč biti još bolji od prvog – zaključio je svoju poruku, odgovarajući na naše pitanje.

I Fučovič dobro zna na koga se namerio.

- Igrali smo nekoliko puta do sada, znamo se dosta dobro. On je najbolji aktivni igrač. Igraćemo na velikom stadionu, samo želim da izađem na teren, dam sve od sebe i uživam na terenu – poručio je u najavi.

Do sada nisu igrali na šljaci.

- To nije moja omiljena podloga. Nemam šta da izgubim. Sigurno neće biti lako. Pokušaću da igram opušteno. Gledao sam njegov preghodni meč, da vidim kako se kreće – preneo je Fučovič gde traži ključ.

Obojica su se dobro pripremila za ovaj meč.

- Odradio sam trening snage u ponedeljak, a u utorak intezivniji teniski trening. Promenio sam trenera prošle godine. Bile su mi potrebne nove stvari u životu i to u ovom trenutku daje rezultat – kazao je mađarski teniser.

Novak je juče trenirao sat i po, na velikoj vrućini, na terenu broj 28. Razmenjivao je lopte s redovnim sparing partnerom, Špancem Karlosom Gomesom Hererom iz Marbelje, nekadašnjim 195. igračem sveta, koji se sada nalazi u njegovom timu. Delovalo je perfektno, uz puno koncentracije i ozbiljnog rada, da bi večeras, pod reflektorima, sve proteklo kako treba.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)