"REKO', DA VIDIM MOJ FORHEND PROTIV NJEGOVOG..." Ovo je autsajder koji je sa Rolan Garosa izbacio Danila Medvedeva

Novosti online

30. 05. 2023. u 18:33

ROLAN Garos je u utorak dočekao veliku senzaciju, a njen junak je i sam zbunjen učinjenim.

РЕКО, ДА ВИДИМ МОЈ ФОРХЕНД ПРОТИВ ЊЕГОВОГ... Ово је аутсајдер који је са Ролан Гароса избацио Данила Медведева

TV Eurosport

Podsetimo, iako je igrao protiv drugog sa ATP liste, Tijago Sejbot Vild je kao 172. teniser sveta savladao Danila Medvedeva, pa i ne čudi neverica neočekivanog pobednika:

- Gledao sam Medvedeva kako igra tokom svih juniorskih dana, a dobiti potom takvog igrača, i to na grend slemu, to je ostvarenje mog najneverovatnijeg sna - rekao je najpre Brazilac.

Upitan kako mu je pošlo za rukom da posle četiri sata i 15 minuta velike borbe savlada jednog grend slem šampiona, osmehnuo se i rekao:

- Samo sam hteo da imam što bolje "uglove" priliom svojih udaraca. Hteo sam da vidim kako se moj forhend nadmeće protiv njegovog, pa se to na kraju završilo... dobro!

Tijago Sejbot neposredno posle pobede nad Danilom Medvedevim na Rolan Garosu / TV Eurosport

A kako i ne bi bilo dobro, kada je imao čak 69 direktno osvojenih poena. I to pored nekih fizičkih problema, od grčeva do povrede prsta desne ruke.

- Već krajem drugog seta imao sam te probleme, najpre grčeve, ali rekao sam sebi "daj koliko možeš" i... na kraju sam zadovoljan kako je sve fuinkcionisalo i kako sam igrao.

Upitan da li će u sredu odmarati, osmehnuo se:

- Nadam se da će mi trener sada dati popust, ali on je vrlo strog, sigurno je da ću morati da treniram. Mada, kada tako naporno radite, onda slede dobre stvari - zaključio je teniski junak trećeg takmičarskog dana Rolan Garosa 2023, Tijago Sejbot Vild.

 
Posle najveće pobede u karijeri, on će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz francusko-argentinskog okršaja Kventan Ali - Gvido Pelja.
 

Ko je Tijago Sejbot Vild?

 
Sejbot, 23-godišnjak iz brazilske savezne države Parane koji je pre pet gogodina postao juniorski šampion Ju-Es opena, svoju prvu ATP titulu osvojio je još u martu 2020. pobedivši kao tinejdžer Kaspera Ruda u Santijagu, čime je postao najmlađi Brazilac za peharom Asocijacije teniskih profesionalaca.
Ipak, od tada do sada nije uspeo da se probije na način na koji je priželjkivao, nikada nije ni pregrmeo prvo kolo nekog grend slem turnira, ali je u Parizu mnoge iznenadio u drugoj polovini maja. U kvalifikacijama je redom izbacio Švajcarca Belijea, Litvanca Berankisa i Nemca Kepfera, a onda pobedio i Danila Medvedeva.
 
 

Medvedev došao sa ogromnim ambicijama u Pariz

Podsetimo, Medvedev je u meču za trofej u Rimu pobedio Holgera Runea, čime je Rus sebi obezbedio drugo mesto na ATP listi, a Noleta spustio na treće i svetskog rangiranja, i kada se radi o nosiocima za Rolan Garos.

Za razliku od Medvedeva, kome je masters u Italiji bio prvi turnir na šljaci koji je osvojio, Novak Đoković je do sada dva puta podizao šampionski pehar na grend slemu u Parizu, koji je uglavnom bio "rezervisan" za Rafaela Nadala, rekordera sa 14 titula. Međutim, slavnog Španca ovoga puta nema na Otvorenom prvenstvu Francuske zbog povrede. 

Kada igra Novak Đoković?

Posle pobede nad Srbinom iz Sjedinjenih Američkih Država u uvodnoj rundi, Nole će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Martina Fučoviča.

Oranizatori su nedavno saopštili kada će Novak Đoković izaći na teren.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega