"ĐOKOVIĆ JE POSTAO SIMBOL OTPORA, U AMERICI POSTOJI APSURD": Obrad Kesić bez "dlake na jeziku" o torturi koju Novak prolazi

Novosti online

11. 03. 2023. u 22:35

PRAVO NIOTKUDA otvorila se mogućnost da Novak Đoković zaigra na Ju-Es openu jer je američki predsednik Džoa Bajden najavi da će od 11. maja biti ukinuto vanredno stanje uvedeno zbog pandemije virusa kovid-19. Bio je to glavni razlog zbog kog Novak Đoković prethodne, kao i ove godine nije mogao da krene na američku tenisku turneju. Ipak, bez obzira šta budućnost donese, i da li jenkiji dopuste Srbinu da demonstrira svoju tenisku magiju ostaće gorak ukus u ustima svim ljubiteljima tenisa koji gledaju istinsku torturu koju srpski as proživljava poslednjih godina.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ПОСТАО СИМБОЛ ОТПОРА, У АМЕРИЦИ ПОСТОЈИ АПСУРД: Обрад Кесић без длаке на језику о тортури коју Новак пролази

FOTO: EPA

Za sada najbolji teniser sveta izvesno propušta masters u Indijan Velsu nakon svih kontrverzi i toga što je već bio u nemilosti australijske i američke vrhuške. Baš  trenutnom stanju u Americi govorio je Obrad Kesić, čovek je već godinama najuticajniji i najobavešteniji Srbin u Vašingtonu, čovek koji uvek zna ono o čemu drugi samo nagađaju.

- Nadam se da će ovaj pritisak koji se vidi u javnosti svakodnevno da pokaže neki efekat i da će doći do povlačenje konačne odluke, da se odobri Novaku Đokoviću da ipak učestvuje na turniru u Majamiju. Ovo je još jedna indikacija dubokog podeljenog društva i uplitanja politike. Očekujem da neće doći do pomaka, ali svakog dana čak i od levice onih medija, ličnosti od uticaja koji su ranije podržavali predsednika dižu svoj glas protiv Bajdena, pogotovu u korist Novaka. Oni jednostavno ne vide logična objašnjenja, zbog čega se njemu ne dozvoljava ulazak u Ameriku. Jedna od najuticajnijih emisija, koju vodi Bil Majer, to je pokazala na jedan smešan način i prikazala apsurd cele situacije. Novak je postao simbol otpora neke nelogičnosti i nerazuma koji vlada među vladajućim elitama, posebno ovde u Americi - rekao je Obrad Kesić i dodao da se Novak ipak neće pojaviti u Majamiju:

- Ovde postoji apsurd. U Americi ljudi i dalje nose maske kada sede sami u autu. To više nije od straha nego je signal da pripadaju jednom političkom pogledu na život i na vlast. Pre neki dan su mi tražili dokaz da sam primio vakcinu kada sam išao na jedan sastanak u Vašingtonu, što je potpuni apsurd, jer niko više i ne veruje u te vakcine, da bilo čemu korisnom služe, barem ne zvanično. Sama država je morala da povuče one odluke koje su terale zaposlene u državnim institucijama da prime vakcine, ali ipak zbog političkih razloga imamo privatne firme koje u sopstvenim prostorima uvode mere, nošenje maske i dokaze o primljenim vakcinama, koja apsolutno ne pokazuje efikasnost i ignoriše prirodni imunitet posle bolesti, koji je nauka utvrđivala decenijama. Mi živimo pod tim okolnostima i nažalost, Novak se nalazi u kontekstu te borbe koja se sprovodi u našem društvu u Americi - zaključio je Obrad Kesić u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati