"ĆERAĆEMO SE MI JOŠ!" Novak Đoković, Majami... Noletov (ne)odlazak u Ameriku uopšte nije gotova priča!

Novosti online

08. 03. 2023. u 20:32

NOVAK Đoković je mnogo puta u karijeri bio otpisan. Pa i sada, kada se nadao da će zaigrati na američkoj turneji, tačnije na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, a onda je zabrana dolaska nevakcinisanih protiv Kovid-19 u Sjedinjene Američke Države ostala i za njega na snazi, pa su se u svetskim medijima svi već pomirili sa tim da od Noletovog dolaska u SAD nema ništa. Međutim, srpski as uopšte ne razmišlja tako.

ЋЕРАЋЕМО СЕ МИ ЈОШ! Новак Ђоковић, Мајами... Нолетов (не)одлазак у Америку уопште није готова прича!

Foto AP

Matija Bećković je svojevremeno napisao čuveno "Ćeraćemo se još" i, tom slavnom delu nalaze se i sledeće reči:

"Sve može biti. Sem da se nećemo ćerati. Ovo što smo se ćerali, samo je uvodno ćeranje".

I, to baš kao da opisuje stanje u kome je Nole po pitanju odlaska u SAD, što otkriva trener srpskog asa, Goran Ivanišević:

- Nije se odustalo (od Majamija). To je njemu u glavi, želi da igra. Ja bih voleo da ga puste, bilo bi to dobro i za njega i za tenis, ali nije smak sveta i ako ga ne puste - rekao je Ivanišević za Sport klub, u svom prvom intervjuu posle Australijan opena.

Tome je dodao i osvrt na ono što sledi posle američke turneje:

- Glavno je da ćemo znati brzo, pa da možemo da napravimo plan. Tehnički, ne znam koliko je to najbolje rešenje za pripremu na šljaci, mada je on osvajao Monte Karlo i kada je igrao u Indijan Velsu i Majamiju… Sve zavisi od Novaka: ako je spreman u glavi i ako je u režimu rada fajtera, kao u Australiji, onda je sve moguće - zaključio je Goran Ivanišević

Podsetimo, turnir u Majamiju počinje 20. marta.

Od 11. maja 2023. bi i strancima koji nisu vakcinisani protiv SARS-CoV-2 tipa korona virusa trebalo da bude dozvoljen ulazak u SAD, ali iako bi to značilo da će Nole moćei da igra na Ju-Es openu ove godine, njemu je, kako Ivanišević otkriva, želja da i ranije ode u Sjedinjene Američke Države, na pomenuti masters u Majamiju.

Šta je sve Novak Đoković uradio da bi zaigrao u SAD?

Podsetimo, Najbolji teniser sveta je pokušao sve ne bi li dobio izuzeće i dozvolu da se nadmeće. Metju Futerman, novinar "Njujork tajmsa", objasnio je šta je sve Nole poduzeo ne bi li mu bilo omogućeno da igra.

- Očajnički je želeo da igra i tako je započeto za telefonskim pozivima i lobiranjem kod ljudi za koje su Đoković i njegov tim znali da imaju konekcije sa Bajednovom administracijom, uključujući Bili Džin King, jedne od najboljih teniserki svih vremena - navodi Futerman i dodaje:

- Bili Džin King, koja je radila sa Bajdenovom administracijom prošle godine na proslavi 50. godišnjice "Title IX", ključnog zakona koji garantuje devojkama i ženama u Americi jednake mogućnosti u sportu, obratila se svojim kontaktima u Beloj kući u njegovo ime. Svoje kontakte je koristio i PTPA, Udruženje profesionalnih tenisera, organizacija koju Đoković vodi od 2020. godine.

Ističe se i to da su dosadašnji pokušaju bili neuspešni, no oni će se nastaviti u predstojećim nedeljama. Takođe, on se sa svojim menadžerom Edoardom Artaldijem obratio i još jednoj ličnosti:

- Đoković i Artaldi su direktno kontaktirali Kena Solomona, izvršnog direktora "Tenis kanal" i čovek koji je sakupio velika sredstva i za predsednika SAD Bajdena i za bivšeg predsednika SAD Baraka Obamu. Solomon je počeo da zove najviše zvaničnike Bajdenove administracije da se izjasni o Đokovićevom slučaju, tvrdeći da je zabrana ulaska u SAD nepravedna i da bi Đokovićevo prisustvo značajno pojačati posećenost na Indijan Velsu i ekonomiju Koačela doline i južne Floride - zaključio je američki novinar.

On smatra da je neigranje Đokovića u Indijan Velsu i Majamiju veliki udarac za pomenute turnire, posebno što na istim neće biti ni Rafaela Nadala.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)