NADAL ZAOKRUŽIO CIFRU: Neverovatni Španac punih 900 nedelja ne izlazi iz Top 10 na ATP listi, ali za asolutni rekord mu treba čudo

Novosti online

19. 12. 2022. u 19:02

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal dobro je iskoristio izostanak Novaka Đokovića sa sedam velikih turnira u 2022. i ubedio je ljude iz ITF da mu dodele zvanje svetskog teniskog šampiona u uvoj godini. Iako se na tu titulu može dodati asterisk, Rafi se jedna stvar mora priznati - već 17 i po godina niko ne može da ga istisne iz Top 10 tenisera sveta.

НАДАЛ ЗАОКРУЖИО ЦИФРУ: Невероватни Шпанац пуних 900 недеља не излази из Топ 10 на АТП листи, али за асолутни рекорд му треба чудо

Tanjug/AP

Ovog ponedeljka, "el matador" je jubilarni 900. put uzastopno uvršten među deset najbolje rangiranih tenisera sveta. Ne samo da to nikada nikome nije uspelo, nego je Španac još pre dve godine oborio dotadašnji rekord koji je sa 789 nedelja držao Džimi Konors.

Prvi put je u elitno društvo ušao 25. aprila 2005. godine, posle dve uzastopne titule, mastersa u Monte Karlu i ATP zlatne serije (danas ATP 500) u Barseloni.

I od tada nikada nije izašao iz njega. A da nije bilo onog "praznog hoda" u izlaženju ATP liste, zbog koga ni Novak nije uspeo da prestigne Štefi Graf u nedeljama na broju jedan, imao bi sada Rafa 922.

Ali za razliku od Novaka, koji će nekada tokom sledeće godine verovatno srušiti Nemicu, Nadal nema nikakve šanse da stigne rekorderku u ženskoj konkurenciji, Martinu Navratilovu, jer bi za to morao da bude u vrhu muškog tenisa još skoro dve godine.

NAJVIŠE UZASTOPNIH NEDELjA U TOP10:

900 - Rafael Nadal

789 - Džimi Konors
742 - Rodžer Federer
619 - Ivan Lendl
565 - Pit Sampras

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!