SINIŠA MIHAJLOVIĆ ĆE OVIME POSTATI BESMRTAN! Sprema se nešto veliko! Crvena zvezda i svet zajedno Mihi u čast

Novosti online

19. 12. 2022. u 18:02

O TOME kolika je sportska legenda, ali i ljudska veličina, Siniša Mihajlović, govore i dve inicijative koje su pokrenute njemu u čast.

СИНИША МИХАЈЛОВИЋ ЋЕ ОВИМЕ ПОСТАТИ БЕСМРТАН! Спрема се нешто велико! Црвена звезда и свет заједно Михи у част

Foto: Profimedia/Jutjub Printskirin/Local Team/Rai

Naime, juče je održana komemoracija nakon njegove smrti, na našem najvećem stadionu, a rukovodstvo prvaka Srbije već je najavilo da će učiniti sve da Srbija i svet nikada ne zaborave heroja Marakane.

- Napustio nas je veliki čovek. Za kratko vreme koje je proveo u Zvezdi Mihajlović je uradio mnogo za klub, stekao je status legende. Mi smo već najavili na komemoraciji da ćemo ga učiniti "besmrtnim", a da li će to biti tribina, ili ćemo mu počast odati na neki drugi, možda i veći način, videćemo. Uglavnom, saglasan sam sa tim predlogom, jedino što moramo da vodimo računa o projektu novog stadiona koji je izrađen - ocenio je prvi čovek Zvezde, Zvezdan Terzić u razgovoru za Republiku, uz podsećanje da naš najtrofejniji klub vodi računa o legendama kao što su Rajko Mitić i ostale "zvezdine zvezde".

FOTO: M. Vukadinović

Poznate "Delije", glumac Milan Kalinić i pevač Momčilo Bajagić, imaju pozitivno mišljenje o tom predlogu.

- Apsolutno se slažem sa tim, to je najmanje što bi Zvezda mogla da uradi za Mihu - rekao  je Kalinić, koji je dodao da mu je prva asocijacija na Mihajlovića u crveno-belom dresu "slobodnjak" protiv Bajerna.

Sličnog mišljenja je i čuveni pevač, Momčilo Bajagić Bajaga, koji je bivšeg reprezentativca naše zemlje upoznao u najvećoj novosadskoj dvorani.

- Imao sam priliku da razgovaram sa Mihajlovićem u "SPENS-u" kada je došao na jednu svirku. Tada je već igrao u Italiji, a utisci su mi bili fenomenalni. Radi se o istinskoj legendi Zvezde i, ako je neko zaslužio da se tribina nazove po njemu, onda je to on - ocenio je Bajaga, koji takođe ne zaboravlja legendaran pogodak protiv Bavaraca koji je crveno-belima "trasirao" put ka Bariju.

O tome da neće sve ostati u razmerama Srbije, već da će njegova slava biti večna i na svetskom nivou, govori i inicijativa koja može proizvesti nagradu koja će nositi ime fudbalske "ikone" iz Srbije.

Foto: Profimedia

Poznati sportski novinar Majkl Jokin pokrenuo je inicijativu da bi trebalo uvesti nagradu "Siniša Mihajlović - najbolji slobodan udarac" kojim bi svake godine bio nagrađivan najbolji pogodak postignut iz popularnih "slobodnjaka". 

Ideja je jasna - boljeg izvođača slobodnih udaraca od Siniše Mihajlovića nije bilo! Za života nije dobio ovu čast, ali kako se radi o uticajnom čoveku koji sarađuje sa "ESPN-om", "BBC-jem", 'Gardijanom" i mnogim drugim medijima ne bi trebalo da čudi ukoliko do tako nečega dođe, posebno što je FIFA potvrdila da razmatra ovu opciju

Foto EPA

Siniša Mihajlović će ostati upamćen kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbalske igre. Na Apeninima je postavio istorijske granice tako i zajedno sa Andreom Pirlom deli rekord sa 28 datih golova iz slobodnjaka, ostavivši iza sebe asove kao što su Alesandro del Pjero, Roberto Bađo i Dijego Armando Maradona.

Miha je 13. decembra 1998. godine u dresu Lacija postigao het-trik iz slobodnih udaraca u pobedi nad Sampdorijom 5:2. Nakon njega to nikome nije pošlo za rukom. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a