I ARGENTINCI IMAJU SVOJ BALKON: Odavde je Maradona 1986. pokazao Argentincima Zlatni globus, a sutra će to uraditi Leo Mesi (VIDEO)

Tanjug

19. 12. 2022. u 18:01 >> 18:24

FUDBALSKA reprezentacija Argentine, koja je osvojila titulu na Svetskom prvenstvu u Kataru, doputovaće u Buenos Ajres u utorak oko sedam sati po centralnoevropskom vremenu, a kako prenose lokalni mediji, očekuje ih spektakularan doček na istom mestu na kome su dočekani šampioni iz 1986, kada su gaučosi poslednji put osvojili "zlatni globus".

И АРГЕНТИНЦИ ИМАЈУ СВОЈ БАЛКОН: Одавде је Марадона 1986. показао Аргентинцима Златни глобус, а сутра ће то урадити Лео Меси (ВИДЕО)

Foto AP

Reč je o balkonu čuvene Kasa Rosade (Roza kuća), predsedničke palate u buenos Ajresu, sa čijeg balkona su Dijego Maradona, Horhe Buručaga i ostali gaučosi 1986 godine Argentincima pokazali trofej osvojen u Meksiku.

Ugostio ih je tadašnji, 40. po redu predsednik Argentine, Raul Alfonsin, dok će Mesija i drugove dočekati 49. predsednik Alberto Fernandez.

Dijego je još jednom bio na tom balkonu 1990. godine kada je Argentince kao vicešampione dočekao Karlos Menem, a poslednji put je u Kasa Rosadu božja ruka ušla pre dve godine kada su tamo reke Argentinaca pohodile da odaju poslednju počast preminuloj legendi.

Ekspedicija argentinske reprezentacije krenula je danas iz Dohe, a zadržaće se na aerodromu u Rimu zbog dolivanja goriva.

Argentinski mediji očekuje da fudbaleri novog svetskog šampiona stignu na aerodrom u Buenos Ajres oko tri sata posle ponoći po lokalnom vremenu, odnosno sedam ujutru po centralnoevropskom. 

Potom će karavan sa fudbalerima krenuti ka glavnom gradu Argentine.

Lokalni mediji ističu da se fudbalerima sprema spektakularan doček u Buenos Ajresu, a očekuje se više stotina hiljada ljudi na ulicama. 

Centralna proslava trebalo bi da bude organizovana ispred predsedničke palate Kasa Rozada, a na balkonu ovog zdanja trebalo bi da se sa peharom pojave Lionel Mesi i njegovi saigrači.

Argentina je sinoć treći put u istoriji osvojila titulu svetskog šampiona, pošto je u finalu posle boljeg izvođenja penala pobedila Francusku ukupnim rezultatom 7:5. Meč je posle 90 minuta završen bez pobednika, 2:2, a posle dodatnih 30 minuta bilo je 3:3. "Gaučosi" su trijumfovali posle penala.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)