AUSTRALIJA SE OVOME NE RADUJE, UOPŠTE: Novak Đoković i potez koji se neće mnogo svideti u zemlji-domaćinu Australijan opena

Novosti online

27. 11. 2022. u 21:12

NAJNOVIJE vesti vezane za Australiju i tenis delimično imaju veze i sa onim što Novak Đoković radi.

АУСТРАЛИЈА СЕ ОВОМЕ НЕ РАДУЈЕ, УОПШТЕ: Новак Ђоковић и потез који се неће много свидети у земљи-домаћину Аустралијан опена

FOTO: AP

Nole, podsetimo, najviše voli da igra australijski grend slem, čiji je i rekorder, ali je iz te zemlje u januaru 2022. sramno deportovan, pod otpužbom ministra za imigracije da "predstavlja opasnost za mir i zdravlje" te države. Naravno, Novak je skupo platio cenu što je pomislio da će pridržavanje smernica Teniskog saveza Australije biti dovoljno da se izbegne političko-medijski linč jer se usudio da, nevakicnisan protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa pojavi u Melburnu, ali - sada će, kako stvari stoje, moći da otputuje na predstojeći Australijan open, jer su se okolnosti oko njegovog boravka tamo, u epidemiološkom smislu, promenile.


Trenutno, Nole odmara od "belog sporta", ali ga i te kako pomno prati.
A danas se povodom tenisa i Australije oglasio. Zapravo, Australija je tu bila u drugom planu.

Podsetimo, teniska reprezentacija Kanade osvojila je prvi put u istoriji Dejvis kup, pošto je u finalu u Malagi pobedila Australiju sa 2:0.

Prvi poen Kanađanima doneo je Denis Šapovalov, koji je savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa sa 6:2, 6:4. Odlučujući poen u ovom susretu doneo je Feliks Ože-Alijasim, koji je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 6:3, 6:4.

Kanada je tako ispisala tenisku istoriju, i dosanjala svoj davnašnji san. Po drugi put u istoriji igrala je u finalu Dejvis kup, a sada je stigla do prvog trofeja, pošto je 2019. u završnoj borbi za trofej poražena od Španije 2:0.

Kada je Đoković video da je Kanada na pomenuti način postala 16. zemlja koja je trijumfovala u 122 godine dugoj istoriji ovog takmičenja, rešio je da se oglasi:

- Čestitke šampionima Dejvis kupa, Kanađanima - Vaseku Pospišilu, Feliksu OžeAlijasimu, Denisu Šapovalovu, Franku Dančeviću i Aleksisu Galarnou - poručio je Nole na Tviteru.

U prvi plan je, iako on nije igrao u finalu, Novak stavio svog izuzetnog sportskog prijatelja, Pospišila, s kojim je oformio svojevrsni sindikat tenisera, PTPA ("Asocijacija profesionalnih teniskih igrača").

Kanađani su u Dejvis Kupu debitovali 1913, a sa druge strane, Australija je ostala na (neverovatnih) 28 trijumfa u ovom takmičenju, u kome je čak 48 puta igrala finale.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DAVOS 2024: Ciljevi održivog razvoja kao put ka boljem svetu za sve