DUŠMANI ĆE DA CRKNU OD MUKE: Novak Đoković im začepio usta za sva vremena

Novosti online

05. 11. 2022. u 08:42

Novak Đoković je dominantan u Parizu, pa je tako kao brzi voz prošao pored Lorenca Musetija 6:0, 6:3 i tako zakazao duel sa Stefanosom Cicipasom u polufinalu.

ДУШМАНИ ЋЕ ДА ЦРКНУ ОД МУКЕ: Новак Ђоковић им зачепио уста за сва времена

FOTO: Tanjug/AP

A uz to je ućutkao sve svoje kritičare, koji su uporno ponavljali da je Srbin preko reda dobio mesto na završnom mastersu u Torinu. "Dušmanima" je smetalo pravilo po kome osvajač gren slema koji je među najboljih 20 u ATP trci dobija "vajld kartu" za poslednji turnir u sezoni. To je bio Novak Đoković. 

Kameron Nori i Monika Puig su bili najglasniji u prozivkama na račun Srbina, ne razmišljajući o tom pravilu, ali i činjenici koja im je skroz pobila teoriju, a to je da je Đoković u Parizu izvadio vizu za Torino i na način koji su mu oni osporavili. Novak je sada u ATP trci osmi šta god da uradi do kraja Bersija. 

Podsetimo, Đokoviću je bilo onemogućeno da se takmiči na Australijan openu i Ju-Es openu, zatim na Mastersima u Indijan Velsu, Majamiju, Montrealu i Sinsinatiju, a da pritom nije dobio niti jedan bod za osvojenu titulu na Vimbldonu.

I pored toga će završiti među osam najboljih. Što je još neverovatnije, mogao bi do kraja sezone, u odnosu na ostale rezultate i svoj plasman na Mastersu u Parizu i završnom Mastersu u Torinu, da završi i u Top 5.

FOTO: Tanjug/AP

 

Novak je imao priliku se takmiči na devet turnira ove godine (od čega se na već pomenutom Vimbldonu nisu brojali bodovi). Četvrtfinale Dubaija, drugo kolo Monte Karla, finale Beograda, polufinale Madrida, titula u Rimu, četvrtfinale na Rolan Garosu, titula na Vimbldonu, trofeji u Tel Avivu i Astani i, za sada, polufinale u Parizu.

Sve je to doprinelo da je Đoković trenutno osmi teniser sveta sa tendencijom da se vrati jedno mesto napred koje mu je i pripadalo pre ove nedelje. Samo je pitanje - šta bi se desilo da je imao priliku da brani sve svoje bodove ili da uzme neke nove?

Do sada, sakupio je 3080 bodova do polufinala Pariza, mogao bi da odbrani titulu i dođe na 3720 poena i vrati se na sedmu poziciju planete. To znači da bi se na završnom Mastersu u Torinu (gde bi se i pored sve muke plasirao i bez osvajanja Vimbldona), mogao da uđe i do Top 5 ukoliko ode do trofeja i ukoliko se poklope neki rezultati.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.



BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri